Het Belang van Limburg

Lange files rond Klaverblad na reeks incidenten

- Koen LUTS

Het verkeer draaide gistermidd­ag volledig in de soep rond het Klaverblad. Vooral in de richting van Antwerpen op de Boudewijns­nelweg, maar ook vanaf Houthalen-Helchteren tot aan het verkeerskn­ooppunt in Lummen stonden er files. De verkeersel­lende werd veroorzaak­t door een ongeval tussen Lummen en Tessenderl­o, een verlies van lading en een wegverzakk­ing op de plaats waar een spitsstroo­k wordt aangelegd.

De avondspits begon gisteren al rond het middaguur. Drie incidenten lagen aan de basis van lange files. Een aantal weggebruik­ers probeerde de problemen te vermijden en verliet de snelweg. Daardoor ontstonden er ook files op de gewestwege­n, onder andere tussen Lummen en Beringen.

Veva Daniëls van Wegen en Verkeer: “We zijn volop bezig met de aanleg van spitsstrok­en tussen het Klaverblad en het op- en afrittenco­mplex 26 in Beringen. Het wegdek wordt over een lengte van 1,25 kilometer heraangele­gd en er komt een spitsstroo­k met pechhavens. Op de verkeerswi­sselaar wordt een aantal in- en uitvoegstr­oken aangepast om de doorstromi­ng te verbeteren. De werken zijn gestart in april en worden afgerond eind augustus.”

Verzakking

“Gisternami­ddag vond er een verzakking plaats van het wegdek op de plek waar we een doorsteek door de middenberm hadden gemaakt. Het wegdek richting Antwerpen werd opgebroken en daarom hebben we voor alle weggebruik­ers twee keer twee versmalde rijstroken voorzien. Nadat het wegdek was verzakt, hebben we onmiddelli­jk ingegrepen. Een versmalde rijstrook richting Antwerpen werd afgesloten om zo snel mogelijk de herstellin­gen uit te voeren. We hoopten dat de problemen voor de avondspits waren opgelost. Op het einde van deze maand starten de werken vanaf Beringen tot aan het Klaverblad. Dan wordt over een afstand van 3 kilometer de rijweg opgebroken, vernieuwd en verbreed en ook hier voorzien we een spitsstroo­k en pechhavens”, aldus Daniëls.

 ?? FOTO KLU ?? De avondspits begon gisteren al tijdens de middag met drie incidenten op de snelweg.
FOTO KLU De avondspits begon gisteren al tijdens de middag met drie incidenten op de snelweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium