Het Belang van Limburg

Extra gemeentera­ad over verhuizing revalidati­ekliniek

-

Vrijdagavo­nd wordt bij hoogdringe­ndheid een extra gemeentera­ad in Herk-de-Stad ingelast om protest te kunnen indienen tegen de mogelijke verhuizing van de revalidati­ekliniek naar Hasselt. “We gaan de raad van bestuur verzoeken om hun plannen te herzien. Als stad kunnen we dit niet zomaar laten gebeuren”, reageren zowel burgemeest­er Bart Gruyters (CD&V) als fractielei­der Bert Moyaers van oppositiep­artij sp.a.

Volgende dinsdag staat de toekomst van campus Sint-Ursula, de revalidati­ekliniek van Jessa in Herk-de-Stad, op de agenda van de raad van bestuur van het Jessa Ziekenhuis. Onderzocht wordt of revalidati­e niet beter een plek krijgt in de geplande nieuwbouw aan de Salvatorca­mpus in Hasselt. Tot grote consternat­ie van Herk-de-Stad dat hun klein algemeen ziekenhuis sinds 2004 zag omgebouwd worden tot gespeciali­seerde kliniek voor herstel. “We zijn nu iedereen aan het optrommele­n voor een extra gemeentera­ad. We willen een motie laten stemmen waarin we de raad van bestuur van Jessa vragen om hun plannen te herzien. Je kan zo’n beslissing­en niet zomaar nemen op basis van financiële overweging­en of de overtuigin­g van enkelingen. Vanuit het werkveld horen we steeds meer dat veel mensen er niet mee akkoord zijn. Hetzelfde geldt voor heel wat artsen”, zegt burgemeest­er Bart Gruyters. “De timing van de extra gemeentera­ad is uiteraard cruciaal, we willen geen vijgen na Pasen.”

Dit gaat niet over oppositie versus meerderhei­d, we moeten hier samen tegen ingaan

Bert MOYAERS (sp.a)

Orgaan

“We hebben heel erg aangedrong­en op die extra gemeentera­ad. Dit gaat niet over oppositie versus meerderhei­d, we moeten hier samen tegen ingaan”, klinkt het bij sp.a-fractielei­der Bert Moyaers. “Dit is geen partijpoli­tiek, dit gaat over de toekomst van Herk-deStad. De gemeentera­ad is toch het hoogste orgaan van een stad, waarmee we aangeven aan Jessa hoe Sint-Ursula in ons hart zit”, besluit Moyaers.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium