Het Belang van Limburg

“Tevreden, maar verre van perfect”

-

Daags voor de wedstrijd tegen Egypte foeterde Roberto Martinez nog: “Als we vaak scoren, kan het defensief beter. Als we de nul houden, moeten we meer kansen creëren.” De Catalaan vond dat de Belgische volgers van de nationale ploeg niet snel tevreden zijn. We maakten ons er gisterenav­ond opnieuw schuldig aan. België won erg makkelijk met 3-0. Toch concludeer­den we: dit was geen echte test.

Portugal zonder Ronaldo, Egypte zonder Salah, dan kan je hoogstens van een test-JE spreken. Martinez was tevreden met de geleverde prestatie, maar zag ook de gebreken. “Sommige zaken deden we heel goed, andere dan weer slecht”, aldus de Catalaan.

Waar was je tevreden over?

“Dat iedereen onzelfzuch­tig speelde en werkte voor mekaar. We hielden de nul, maar gaven toch te veel kansen weg. Maar net omdat we als ploeg speelden, beletten we Egypte om te scoren. Dat lukte ons vroeger niet op die manier. Niet vergeten dat Egypte bijna nooit meer dan één tegengoal slikte de voorbije periode. Wij maakten er vandaag drie. Dat is niet vanzelfspr­ekend. Het was verre van perfect, maar collectief stonden we sterk.”

En individuee­l stak Eden Hazard erbovenuit.

“Hij voetbalt als een leider en wordt scherper en scherper. Dat is niet alleen bij Eden zo, maar ook bij de overige jongens. Fysiek, mentaal en tactisch zijn we er nog niet helemaal, maar we zetten stappen. Nu hebben we nog vier dagen voor onze laatste test tegen Costa Rica.”

Hazard werd al na 40 seconden onder de graszoden gestopt. Was je bezorgd op dat moment?

“Ja, omdat Eden alleen blijft liggen als hij echt pijn lijdt. Gelukkig viel het allemaal mee. Maar die tackle was te driest op dat moment op die plaats van het terrein. Gelukkig werd het spel nadien weer fair.”

Je verraste ons door Laurent Ciman in de basis te droppen.

“Dat is vreemd, ik vond het geen verrassing. Ciman is de rechtstree­kse vervanger van Kompany als die niet fit raakt. Omdat Laurent het spel als verdediger uitstekend leest. Boyata is een ander type, hij moet het meer van zijn fsyieke présence hebben. Als we tegen een ploeg spelen, waar we iemand met een goede passing nodig hebben, dan zal dat Ciman zijn. Wanneer Vinnie er niet is, wordt het Laurent.”

De fans hebben zich deze keer beter geamuseerd dan tegen Portugal.

“Ik ben blij met hun reactie. Alles wat we doen, doen we voor de supporters. Als zij ons steunen, voelen we ons onoverwinn­elijk. Het werkt inspireren­d.”

Tot slot, nog nieuws rond de blessure van Kompany?

(lacht) “Ik begrijp dat de Engelse journalist­en in de zaal graag meer zouden weten om hun bondscoach te informeren, maar ik zal Gareth Southgate zelf wel een keertje opbellen. Er is nog niks veranderd rond Kompany, hij krijgt de tijd om fit te geraken, daarna hakken we de knoop door.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lukaku werd aan de rust vervangen en kon dus snel naar huis met maatje Kompany.
FOTO PHOTO NEWS Lukaku werd aan de rust vervangen en kon dus snel naar huis met maatje Kompany.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium