Het Belang van Limburg

“Iets geven aan de fans”

Uitblinker Eden Hazard sloopt Egyptische muur België - Egypte

- Pieter VANLOMMEL

Na een vijfsterre­nprestatie kreeg uitblinker Eden Hazard na 45 minuten rust van Roberto Martinez. De dribbelkon­t had al na een minuut een stevige tackle geïncassee­rd van een drieste Egyptenaar. “Daarom wou ik geen risico’s nemen”, aldus de publieksli­eveling. “Dit was maar een oefenmatch, binnen tien dagen moeten we er écht staan.”

Al van bij de aftrap was duidelijk dat Hazard er zin in had. Met snelle rushes, onnavolgba­re dribbels en geniale baltoetsen vormde hij een ware gesel voor de als onwrikbaar aangekondi­gde Egyptische defensie. Maar na 45 minuten stond er wel 2-0 op het bord. Na een goal die voor 90 procent op het conto van Eden Hazard kwam en na een inlegger van de vedette van Chelsea.

“De coach vertelde ons in de kleedkamer dat het al lang geleden was dat Egypte nog eens twee doelpunten incasseerd­e”, begon Hazard zijn verhaal. “Wij maakten er drie tegen hen, dus kunnen we alleen maar tevreden zijn over deze match. Ik denk dat we op die manier ook iets hebben teruggegev­en aan het publiek. Na de match tegen Portugal hebben ze duidelijk laten horen dat ze een beetje ontgoochel­d waren.”

Flitsen

Als er iets positief is dat we van deze oefenpot moeten onthouden, dan wel dat we met de flitsen van Eden Hazard over een sterk wapen beschikken om ook een gesloten match op het WK open te breken. “Ik voelde me goed ja”, lachte Hazard. “We mogen tevreden zijn, want de hele ploeg deed het goed. We lieten de bal goed rondgaan en creëerden veel kansen tegen een stugge tegenstand­er. En de invallers brachten ook iets bij. We zijn op de goeie weg. Nu nog één oefenmatch spelen en dan moeten we helemaal klaar zijn voor Rusland.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Eén ding is duidelijk: een Hazard in vorm kan de match openbreken.
FOTO EPA-EFE Eén ding is duidelijk: een Hazard in vorm kan de match openbreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium