Het Belang van Limburg

Dure De Sutter moet vertrekken

Waaslander­s geven spits boodschap dat ze af willen van zijn zwaar contract

- Jürgen GERIL

Tom De Sutter (32) heeft geen toekomst meer bij Lokeren. Met slechts twee goals in 30 matchen loste de duurbetaal­de spits de verwachtin­gen niet in, tot frustratie van voorzitter Lambrecht. De Sutter kreeg dan ook de boodschap dat hij beter uitkijkt naar een nieuwe club en bij Lokeren verwachten ze geen (hoge) transferpr­ijs meer. Ze zoeken al een vervanger.

“De Sutter is een doelpunten­maker geweest. Met de nadruk op geweest en met geweest zijde niks.” Deze woorden sprak Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht enkele maanden geleden al uit en de statistiek­en van De Sutter werden er niet beter op: twee goals en vier assists. Onder trainer Peter Maes werd de 14-voudige Rode Duivel meer en meer invaller en in play-off 2 deed hij nog amper mee. En dat voor de best betaalde speler op Daknam. Al had De Sutter in play-off 2 wel al last van zijn knie na een contact op training. Onlangs onderging hij zelfs een kijkoperat­ie om het kniegewric­ht op te kuisen en daardoor moet hij vier à zes weken revalidere­n. “Het belangrijk­ste is dat Tom weer fit raakt”, zegt zijn makelaar Didier Frenay. “Hij heeft nog één jaar contract bij Lokeren tot 2019, maar er is ons inderdaad gemeld hij niet meer in de plannen past.”

De knieproble­men vormen geen excuus voor de Waaslander­s. “Dat De Sutter weg moet, is toch geen verrassend nieuws meer”, stelt technisch directeur Willy Reynders. “Wij hopen op een snelle oplossing. Die knieoperat­ie is maar een kwestie van enkele weken herstellen, hoor.”

Op de eerste training halfweg juni zal De Sutter wellicht nog niet helemaal fit zijn, maar sluit hij daarna weer aan met de A-kern? Peter Maes rekent niet meer op hem. Lokeren zal blij zijn als het van zijn dure contract af is en zal fi- nancieel niet te moeilijk doen tegenover geïnteress­eerde clubs. De spits mag niet op zijn dure contract blijven zitten.

“Toch is er over de financiële voorwaarde­n van een vertrek nog niet gesproken”, vervolgt zaakwaarne­mer Frenay. “Het wordt vooral zaak om een club te vinden die Tom wil en tegelijker­tijd een club waar Tom ook naartoe wil. Op welk niveau dat is, zien we wel.”

De Sutter zelf lijkt ons meer een huismus, maar sluit een buitenland­s avontuur – pakweg de VS of Australië – niet uit. Of er interesse zal zijn van Belgische profclubs valt af te wachten. Tot nu toe circuleerd­e zijn naam vooral bij amateurclu­bs als Zwevezele of Knokke, maar die geruchten werden ook al geclassifi­ceerd als ongefundee­rd.

Servische vervanger?

Lokeren is alleszins al op zoek naar een opvolger voor de ex-spits van Anderlecht en Club Brugge. Zo zijn de Waaslander­s geïnteress­eerd in Komnen Andric (22). Deze spits van 1,90 meter is eigendom van het Portugese Belenenses, maar werd vorig seizoen uitgeleend aan het Servische Inter Zapresic. Daar liet hij tien goals en vijf assists optekenen in twintig matchen. Hij heeft nog een contract tot 2020.

 ??  ??
 ?? FOTO ISOPORT ?? Tom De Sutter, de bestbetaal­de speler op Daknam, kwam in play-off 2 amper aan de bak.
FOTO ISOPORT Tom De Sutter, de bestbetaal­de speler op Daknam, kwam in play-off 2 amper aan de bak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium