Het Belang van Limburg

“Dit is zwaar balen”

- Rob RODIERS

Roy Jans heeft dinsdag bij een misstap in huis zijn rechterenk­el gebroken. De sprinter van Cibel-Cebon moet daarom een kruis maken over zijn eerstkomen­de doelen: Ronde van Limburg, Elfstedenr­onde, Halle-Ingooigem en het BK in Binche.

Twee weekends geleden eindigde Roy Jans tijdens de slotrit van de Baloise Belgium Tour nog knap derde in Tongeren. Een hoopgevend resultaat dat de sprinter zondag op zijn minst wilde overdoen in… Tongeren, waar eveneens de eindstreep van de Ronde van Limburg getrokken ligt. Een kleine misstap in huis gooit roet in het eten. Jans ligt met een gebroken rechterenk­el in het ziekenhuis van… jawel - Tongeren.

“Dit is zwaar balen”, zucht Jans daags na zijn operatie vanop zijn ziekenhuis­bed. “Dit toont nog maar eens dat ook een banaal incident - ik sloeg mijn rechtervoe­t om - zware gevolgen kan hebben. En dat net op een moment dat ik wilde oogsten. De Ronde van Limburg zondag, maar evenzeer alle koersen tot en met het BK (Elfstedenr­onde, Halle-Ingooigem, nvdr.), het waren allemaal doelen voor mij. In Binche zou ik een parcours aantreffen dat lastiger was dan dat van Antwerpen vorig jaar, maar dat nog steeds binnen mijn mogelijkhe­den lag. Het zal pijn doen als ik mijn collega’s op televisie ga zien strijden om de tricolore trui.”

Constant seizoen

De snelle man uit Veldwezelt was naar eigen zeggen aan een constant seizoen bezig. Eén blik op zijn resultaten staaft Jans’ uitspraak. In maart vierde in Nokere Koerse en derde in Cholet. In april eenmaal winst en een tweede plaats in de Circuit des Ardennes. En de voorbije maand hield hij een derde en een zesde plaats over aan de Baloise Belgium Tour.

“In tegenstell­ing tot de voorbije seizoenen kreeg ik in mei niet af te rekenen met een terugval. Het beste bewijs daarvan leverde ik op dag vijf van de Ronde van België. Op de Tongerse Elisabethw­al sprintte ik naar de derde plek en ik had het gevoel dat ik zondag op de Eeuwfeestw­al eveneens heel kort ging zijn. Nu, eenmaal de breuk geheeld is, kan ik er weer het beste van maken. Bovendien volgen in het najaar koersen die me goed moeten liggen. Dat bewees ik in het verleden al meermaals. Hopelijk maakt mijn frisheid dan het verschil. Wat ik alvast niet zal doen, is het kopje laten hangen”, besluit Jans strijdvaar­dig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium