Het Belang van Limburg

Start Inter Hasselt in vierde B?

Nieuwe club wacht nog op stamnummer

- Norbert STAS

Nu de reeksindel­ing een feit is, blijkt dat er in extremis nog een nieuwe ploeg het levenslich­t ziet: Inter Hasselt. Toch is het nog niet officieel dat ze van start gaat, vermits ze nog geen stamnummer toegewezen kreeg. “Maar we stellen alles in het werk om dat in orde te krijgen”, zegt voorzitste­r Jolien Hanssens.

“Wij wachten op een document van de stad Hasselt vooraleer wij dat doen”, zegt Eric Hoogewys, voorzitter van PC Limburg. “Daarin moet het stadsbestu­ur zijn toestemmin­g geven om te spelen op de terreinen aan de sporthal van Kiewit. Als we dat in ons bezit hebben, maken we het dossier over aan onze hoofdzetel in Brussel, zodat er met achttien ploegen kan gestart worden in 4B.” “Wij zijn daar volop mee bezig”, reageert de voorzitste­r van Inter, Jolien Hanssens. “Dat is aangevraag­d bij de schepen van sport. We hopen dat we die toestemmin­g zo snel mogelijk op zak hebben, zodat we kunnen starten.”

Heide of Hades

“Het idee komt van de … papa van mijn drie kinderen, Vincent Spiltijns”, lacht Hanssens. “Hij is jeugdtrain­er geweest bij Sporting Hasselt en speelt zelf voetbal bij Maasland NO. Omdat hij daar nog actief is, kan hij geen voorzitter worden van Inter. Vandaar dat hij mij gevraagd heeft. Aan de bron van zijn inspiratie ligt zijn Surinaamse origine. Hij wil jongeren die weinig of geen kans krijgen bij de huidige Hasseltse clubs, onderdak bieden. Hij wil als het ware kinderen van straat halen en hen een zinnige vrijetijds­besteding aanbieden. Dat er vooral allochtone­n op afkomen, zal dan ook niemand verbazen. Op dit ogenblik hebben we al een veertigtal leden. Ruim voldoende dus om in september te starten met een eerste ploeg en met de U17.” “We hadden een tijdelijke toezegging op zak om in Kiewit te trainen en spelen”, haakt ondervoorz­itter Marc Lambrichts daar op in. “Maar dat was blijkbaar onvoldoend­e. Het probleem is dat die terreinen in Kiewit enorm drukbezet zijn. Vandaar dat we nu overwegen om bij HO Heide of RC Hades aan te kloppen”, aldus de man die twaalf jaar lang stadionomr­oeper was bij Sporting Hasselt.

Schepen van Sport Habib El Ouakili bevestigt dat. “Het wordt voor de club moeilijk om een heel seizoen lang in Kiewit te spelen. Wanneer alle aanvragen voor het terrein binnen zijn, overlopen wij samen alle opties. Het was makkelijke­r geweest als Inter Hasselt bij een bestaande club onderdak vond, maar als ze het op eigen houtje willen proberen, heb ik daar het grootste respect voor. Als stad kunnen wij het alleen maar appreciëre­n dat mensen aan sport doen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De grootste bekommerni­s van Inter Hasselt is momenteel een locatie vinden.
FOTO SVEN DILLEN De grootste bekommerni­s van Inter Hasselt is momenteel een locatie vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium