Het Belang van Limburg

Meteen stormloop op nieuwste Albert Heijn

-

Gisterocht­end is de 38ste Albert Heijn in Vlaanderen geopend aan de grote ring in Hasselt. Meer dan honderd ‘fans’ stonden gewapend met kar en winkeltas klaar voor de deuren opengingen. “Eindelijk kunnen we ook in Hasselt naar Albert Heijn”, was de meest gehoorde zin.

De winkel op zich is perfect afgewerkt, maar in en rondom het winkelcomp­lex is de werfsfeer nog lang niet weg. Vooral bij het parkeren, dat voorlopig met stewards geregeld wordt, is het nog even zoeken. Maar het wegrijden via de Scheepvaar­tkaai verloopt bijzonder vlot. En dus is het genieten in de winkel zelf. “Tot nu moest ik altijd naar Zonhoven of Sint- Truiden”, zegt de Hasseltse Veronique Brossens. “Ja, ik ben een echte fan. Ze hebben hier producten die je elders niet vindt en ze doen vooral goede en leuke acties. Mag ik ook een kritische noot plaatsen? De mensen trappen soms wel in de val omdat ze hier iets kleinere verpakken verkopen dan we gewoon zijn in België. Dan word je eigenlijk gefopt, want je betaalt evenveel en je krijgt minder. Het blijven Hollanders.”

Rode Duivels

Franchisen­emer Kenny De Vries: “We voelen ons als een goede kruidenier die luistert naar de klanten. We hebben dan ook intussen ons assortimen­t aan Vlaanderen aangepast, zonder de Nederlands­e roots te vergeten. En vinden ze tussen onze 19.000 producten niet echt wat ze zoeken, dan proberen we dat te verhelpen. We plooien ons echt dubbel om het de Belgen naar de zin te maken.”

Het ultieme bewijs? Al dan niet met pijn het hart gebouwd, staat in het midden van de winkel een voetbalsta­dion van bakken bier en beertjes getooid met onze nationale driekleur. “Buikpijn? Nee, zeker niet. We hopen net als jullie dat de Rode Duivels de finale halen. Echt waar.”

Bij ToyChamp is de drukte voormiddag iets minder, maar de schoolvrij­e namiddag zorgt er wel voor aardig wat jonger volk. En voor meubelzaak Jysk is het voorlopig, eenzaam op de tweede verdieping, harken om wat publiek naar daar te krijgen. Door enorme zakken uit te delen bij de roltrap, bijvoorbee­ld. Een handige meenemer voor de Albert Heijnbezoe­kers, zo blijkt al gauw. Zaterdag betert de Jysk-situatie wellicht. Dan opent om 9 uur ook Action op de tweede verdieping.

→ Bekijk een filmpje van de

opening op www.hbvl.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De ‘fans’ stonden gisterocht­end klaar voor de deur.
FOTO SVEN DILLEN De ‘fans’ stonden gisterocht­end klaar voor de deur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium