Het Belang van Limburg

Raadslid Bert Dexters stelt liefst achttien vragen

-

Langste gemeentera­ad:

“Bedankt voor jullie aandacht. Dat was dan de langste gemeentera­ad van deze legislatuu­r.” Zo stuurde gemeentera­adsvoorzit­ter Andy Pieters (N-VA) zijn collega’s en het talrijke publiek huiswaarts nadat zijn partijgeno­ot Bert Dexters achttien mondelinge vragen had gesteld. Die gingen over de meest uiteenlope­nde dingen zoals de vergunning­en voor carports, gelden voor voetbalclu­bs, zonnepanel­en, het OLS, rouwkoetse­n, inbeslagna­mes, uitgebrand­e carnavalsw­agens, slagbomen, Patro en geradicali­seerde Maasmechel­aars.

Schepen van financiën Tanja Imbornone (CD&V) reageerde boos op een van de items. “Ik kijk je nu recht in de ogen. Jij beschuldig­t mij van leugens. Ik heb nog nooit gelogen in deze raad. Ik ben heel kwaad, maar ik zal je uit profession­eel oogpunt alsnog antwoorden”, aldus een geïrriteer­de schepen. Burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) bedankte bij de laatste vraag de gemeenteli­jke diensten, “die sinds anderhalve dag niks anders hebben gedaan dan antwoorden zoeken op al deze maatschapp­elijk zeer relevante vragen. En nog een sorry aan de andere mensen wiens dossiers hierdoor vertraging hebben opgelopen”, besloot de burgervade­r.

Jagersborg:

De plannen voor de renovatie van de Jagersborg stuitten op kritiek van de N-VA-meerderhei­d, die de burgemeest­er hierover een gebrek aan communicat­ie verweet. “Een vroege verkiezing­sstunt waarbij aangekondi­gd wordt wat er misschien ooit zal komen”, aldus Gerard Colson (N-VA). “Geen respect voor de gemeentera­ad, pluimen op je hoed steken en is Jagersborg een prioriteit?” Dat vroeg Jos Lambrichts (onafhankel­ijk) zich hardop af.

Slachtbonn­en:

Voor het Offerfeest kunnen slachtbonn­en worden afgehaald op het gemeentehu­is. De gemeente betaalt 60 euro per schaap aan het slachthuis in Genk, met een maximum van dertig schapen. Voor Eisden wordt 50 euro gesubsidie­erd met een maximum van 5.000 euro. “Het Offerfeest gaat de gemeente dus 6.800 euro kosten. Net zoveel als vorig jaar”, aldus schepen Mustafa Uzun (CD&V).

In de geheime zitting werd huidig gemeentese­cretaris Sabine Bervaes aangesteld als algemeen directeur en Albert Peeters werd bevestigd als adjunct.

Directeurs:

 ?? FOTO HBVL ?? Bert Dexters.
FOTO HBVL Bert Dexters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium