Het Belang van Limburg

Gezocht: nieuwe uitbater voor cafetaria sporthal

-

Cafetaria:

Sinds mei is de cafetaria aan de sporthal dicht, omdat de huidige concessieh­ouder vervroegd gestopt is met de uitbating. De gemeentera­ad gaat nu op zoek naar een nieuwe uitbater en keurde een nieuwe concessieo­vereenkoms­t goed. Bedoeling is om deze voorwaarde­n snel bekend te maken, zodat geïnteress­eerden een bod kunnen indienen.

De herstellin­g voor het dak van de Sint-Pietersker­k van Nieuwerker­ken valt ruim 30.000 euro duurder uit dan verwacht. “Het bestek is gemaakt op basis van het inspectiev­erslag van de Monumenten­wacht”, legt schepen Luc Vaes (CD&V) uit. “Maar de aannemer heeft bij de herstellin­g vastgestel­d dat een

Kerkdak:

aanzienlij­k deel van het dak met andere technieken was uitgevoerd. Hierdoor moeten extra panlatten worden vervangen, met deze meerkost als resultaat.”

In de marge van deze gemeentera­ad raakte bekend dat de eigenaars van 34 percelen aan de Rode Haagstraat, Muggenbosk­enstraat en Oude Processiew­eg ingingen op het aanbod van de gemeente om hun voortuinst­roken te kopen. De gemeente verwierf in de jaren tachtig deze stroken in het kader van subsidies, en verkoopt die nu voor 5 euro per vierkante meter. De verkoopkos­ten worden gedeeld onder het aantal intekenaar­s. De intekenper­iode is nu verlengd tot 20 juni.

Voortuinen:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium