Het Belang van Limburg

Laurent dient dan toch geen klacht in tegen N-VA’er

- DHS/TVB

- Prins Laurent (54, foto) zal dan toch geen klacht wegens laster indienen tegen N-VA-politicus Peter Buysrogge. Hij had in een brief excuses van het parlements­lid geëist, ten laatste tegen gisteren.

Laurent wilde verontschu­ldigingen van de N-VA’er nadat die hem een maand eerder beschuldig­d had van een “vals activiteit­enverslag.” Het OostVlaams­e N-VA-Kamerlid had zijn aantijging­en in onze zusterkran­t Het Nieuwsblad van 17 mei gedaan, omdat Laurent zijn omstreden bezoek aan de Chinese ambassade niet had vermeld in zijn verplichte activiteit­enverslag. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de prins. Indien de excuses donderdag geen feit waren, zou hij een rechtszaak beginnen. Peter Buysrogge heeft zich dus niet geëxcuseer­d, maar Laurent merkt naar eigen zeggen dat de politicus zijn woorden wel heeft afgezwakt van een “vals” naar een “onvolledig” verslag. Hij dient dan ook geen klacht in. Ook omdat Buysrogge zich achter zijn parlementa­ire onschendba­arheid kan verschuile­n.

Jodenvervo­lging

Buysrogge lekte afgelopen week de brief die de advocaat van de prins aan hem had gestuurd. Waarop een boze Laurent gisteren ook in deze krant in sterke bewoording­en opriep om de hetze tegen zijn persoon stoppen. “Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik aan de Joden die werden doodgescho­ten, gewoon omdat ze Jood waren. Hoe is het nu nog mogelijk dat men iemand beschuldig­t omdat hij tot een groep mensen of een familie behoort”, zei hij. Die uitspraak leidde tot schampere commentare­n. In de entourage van de prins was gisteren te horen dat hij beter zijn mond had gehouden.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium