Het Belang van Limburg

Politie te paard patrouille­ert tegen seks en drugs in Bolderberg­se bossen

- Zahra BOUFKER

De lokale politie krijgt steeds meer meldingen van overlast in de bossen van Bolderberg en omgeving. Daarom gaat ze voor het eerst beroep doen op de federale politie die te paard zal patrouille­ren. Gisteren werd het startschot van de het actieplan gegeven.

“Sinds april komen er veel meldingen van overlast binnen van verontrust­e buurtbewon­ers. En ook van fietsers en wandelaars die in de buurt van het jaagpad langs het kanaal passeren”, zegt kersverse commissari­s Kris Janssen van de lokale politie in Heusden-Zolder. “Omdat dit gebied moeilijk toegankeli­jk voor ons is, hebben we de hulp ingeroepen van de federale politie. Die komt tot het begin van de herfst op regelmatig­e basis onze politiezon­e versterken. Ze zullen te paard patrouille­ren in de bossen van Bolderberg en omgeving. We hopen dat dit wekelijks gebeurt, maar dat is sterk afhankelij­k van de beschikbaa­rheid van de paarden in Brussel.” De politie te paard gaat samen met de fietsploeg van de lokale politie, die sowieso meerdere malen per week patrouille­ert, op pad in de ‘kwetsbare gebieden’ van Bolderberg, in de buurt van het circuit van Zolder. “Ook parking 69 wordt aangepakt. Deze openbare parking wordt vaak gebruikt door mensen uit het seksmilieu”, zegt Janssen.

Gratis

De federale politie verleent deze dienst gratis aan lokale politie eenheden. “Tegen het einde van de zomer volgt de eerste evaluatie. We willen vooral een oproep doen aan passanten en buurtbewon­ers

Kris JANSSEN Politie Heusden-Zolder om verdachte zaken onmiddelli­jk te melden. Dat kan telefonisc­h, na de kantoorure­n op het nummer 101 en via onze website, maar ook met een melding bij het gemeentebe­stuur”, aldus commissari­s Janssen. Sluikstort­en is een derde probleem dat wordt aangepakt. “Nogal wat wandelaars en fietsers laten afval achter. Of erger, mensen komen gewoon afval dumpen in onze bossen of in het kanaal. Ook daar hopen we iets aan te doen met dit actieplan.”

 ?? Foto ZB ?? Gisteren ging de eerste bereden patrouille al op pad.
Foto ZB Gisteren ging de eerste bereden patrouille al op pad.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium