Het Belang van Limburg

Virga Jessefeest­en decor voor brute moord

-

‘Perfect’ is de vijfde thriller van de Hasseltse schrijfste­r Jeannette Mimi Funk (68). Het verhaal speelt zich af in Hasselt waar de Spoorwegst­raat, meteen ook de coverfoto van het boek, een voorname rol in speelt. “Omdat ik van hier ben en elke dag door deze wereld loop”, vertelt Jeannette die zelf in hartje Hasselt woont maar in Opgrimbie geboren is.

“Ik heb eigenlijk altijd al geschreven, van kindsbeen af. Kort verhalen en gedichten, dat was mijn ding. Mijn eigen stijl, die in 2009 uitmondde in een eerste thriller ‘Moord in de TT-wijk’, die inmiddels zelfs al ‘Murder in tt-district’ in het Engels in de VS in de boekenwink­els ligt. ‘De Kanaalkom’, ‘Beeldensto­rm’ en ‘Zoektocht’, nummer twee, drie en vier, volgden vrij snel. En nu is dus de vijfde thriller klaar, al liep het dit keer wat stroever omwille van gezondheid­sproblemen bij mijn man. Maar ook hij is superblij dat we er geraakt zijn. Normaal doe ik een drietal maanden over één boek, nu waren het er vijf. Opnieuw speelt het verhaal zich vooral in Hasselt af, de plek waar ik woon en waar mijn man Raimond, een echte Hasselaar, me zoveel geweldige verhalen over vertelt. Ik loop dan ook de hele dag in mijn decor rond en zie er geregeld erg bruikbare dingen.”

Esther en Ilona

“In het verhaal zelf spelen politiemen­sen Esther en Ilona de hoofdrolle­n. Zij vormen de constante in mijn boeken. En het is best wel grappig dat geregeld mensen me komen aanspreken over hen en me vragen of ze nog meedoen in het volgende boek. Daarom laat ik hen intussen beiden een eigen leven leiden in het boek.” In ‘Perfect’ vormen de Virga Jessefeest­en het zevenjaarl­ijkse hoogtepunt in de stad. Maar, zoals in heel het land, is de terreurdre­iging op niveau drie en hebben de politiemen­sen hun handen meer dan vol. Een brutale moord zet het hele team van commissari­s Esther Kreif en inspecteur Ilona Berkochek onder zware druk. Tegenstrij­dige verklaring­en stapelen zich op tot de doorbraak uit een compleet onvoorzien­e hoek komt.

→ Perfect is te koop via Jeannette.funk@telenet.be of in de Standaard Boekhandel. Het boek telt 251 bladzijden en kost 19,95 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium