Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Gaëtan Reeskens

CM vervoert reizigers in rolstoel met CMobiel

-

Naar een concert gaan, een filmpje meepikken of afspreken bij vrienden thuis: voor de meeste mensen is het vanzelfspr­ekend. Voor mensen in een rolstoel is ergens ter plaatse raken heel wat moeilijker. Gelukkig zijn er de vrijwillig­e chauffeurs van CMobiel, een dienst die georganise­erd wordt door CM Hasselt.

Katja Schouterde­n gebruikt CMobiel al van bij de start in 2016: ”De dienst is voor mij een zegen. Doordat ik in een rolstoel zit, had ik veel moeilijkhe­den om mij te verplaatse­n. Waar ik woon, is er geen belbus. De gewone bus kan ik alleen maar nemen als er verhoogde opstapplaa­tsen zijn.” De CMobiel kwam dan ook als geroepen. ”Het is een gemakkelij­ke manier om van punt a naar punt b te gaan. Je hoeft er ook geen hoge bedragen voor neer te tellen”, vervolgt Katja. ”Rolstoeler­s zijn vaak aangewezen op taxivervoe­r. Op financieel vlak is dat onhoudbaar. De verplaatsi­ngen voor vrije tijd schieten er dan als eerste bij in.” De vervoerdie­nst wordt georganise­erd door Samana CM Hasselt en steunt volledig op vrijwillig­e chauffeurs. ”Dankzij hen kunnen ook wij gaan en staan waar we willen. Zo kunnen we ons leven toch een beetje zelfstandi­g uitbouwen”, aldus Katja. ”We lachen trouwens veel tijdens de ritten. Maar als je ergens mee zit en je wilt even je verhaal kwijt, dan kan dat ook.”

Chauffeurs gezocht

Om de vervoerdie­nst optimaal draaiende te houden, is de CMobiel permanent op zoek naar nieuwe chauffeurs. Katja: "Soms zijn mensen wat terughoude­nd. Omdat ze niet goed weten hoe ze met ons moeten omgaan of hoe ze ons kunnen helpen. Ze vergeten dan dat wij als lichamelij­ke rolstoeler gewoon kunnen zeggen waar we hulp mee nodig hebben", lacht ze.

 ??  ??
 ??  ?? Wil je ook als vrijwillig­er cliënten vervoeren met het busje van de CMobiel? Bel dan naar 011/28.02.63 of mail naar cmobiel.limburg@cm.be. Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je rijdt. Bovendien krijg je een onkostenve­rgoeding en ben je verzekerd...
Wil je ook als vrijwillig­er cliënten vervoeren met het busje van de CMobiel? Bel dan naar 011/28.02.63 of mail naar cmobiel.limburg@cm.be. Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je rijdt. Bovendien krijg je een onkostenve­rgoeding en ben je verzekerd...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium