Het Belang van Limburg

”Drop je schoenen ieder moment in de box en wij herstellen ze”

-

Beiden zijn ze tewerkgest­eld in het SintTrudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, maar buiten hun uren zochten Johan Nijs (44) en zijn partner Sandra Knapen (43) iets om te doen als koppel. Zo zag The Repair Box het levenslich­t.

“We hebben samen het idee uitgedacht waarbij mensen elk moment van de dag hun versleten schoenen kunnen droppen in een box voor ons huis, waarna wij in de mate van het mogelijke de schoen proberen op te lappen”, vertelt Johan. Hij volgde een opleiding als schoenhers­teller bij Syntra. Thuis in het kleine atelier gaat Johan aan de slag met de zware machines, terwijl Sandra zich onder andere bezighoudt met het reinigen van het schoeisel en de boekhoudin­g.

Het koppel legt uit hoe de dropbox werkt: “Heel simpel. Mensen hoeven na het openen van het luikje alleen enkele gegevens en het soort herstel in te vullen alvorens ze hun schoenen in de daarvoor voorziene zakken kunnen steken. Via een rollensyst­eem glijden die tot in onze box. Wij sturen dan een sms’je wanneer de schoenen klaar zijn. In feite is het concept ook een beetje het werk van ons hele gezin. Onze dochters steken dagelijks een handje toe in het leegmaken van onze dropbox. Zij helpen ons om deze quasi verloren ambacht weer leven in te blazen.”

“Wij doen nagenoeg alles wat met schoenen herstellen te maken heeft, van het maken van een kapotte zool tot het chemisch reinigen van een schoen. Een laars korter laten maken? Geen probleem. We hebben zelfs een speciale onderhouds­lijn voor sneakers”, aldus Johan. Daarnaast kan men er ook terecht voor herstel van verschille­nde lederwaren zoals riemen of zelfs kopstukken voor paarden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium