Het Belang van Limburg

Opnieuw Campenaert­s

-

Hij blijft ons verbazen Thomas De Gendt. De 31-jarige hardrijder van Lotto Soudal zat woensdag nog 12 uur in de wagen om een dag later op het BK in Anzegem na 43,2 km slechts 2,5 seconden toe te geven op tijdritspe­cialist en winnaar Victor Campenaert­s. Die was blij met zijn titel, maar gaf toe: “Thomas is een fenomeen. Ongeloofli­jk.”

“Alleen de eerste plaats is goed genoeg, want ik voel mij de beste tijdrijder van België.” Europees kampioen Victor Campenaert­s (26) zei het voor de start en hij hield woord. De tweede Belgische titel voor Victor Campenaert­s is natuurlijk geen verrassing. De Europese kampioen leeft voor het tijdrijden en zette dit seizoen al knappe prestaties neer. Zo miste hij op een haar na de roze trui na de openingsch­rono in de Giro.

Hoogtestag­e

Maar wat dan gezegd van Thomas De Gendt. Dat hij heel hard kan rijden is geweten maar de Oost-Vlaming keerde pas woensdagav­ond terug van een zevendaags­e hoogtestag­e in Italië. Dinsdag werkte hij nog een training van zes uur af over de Stelvio en de Gavia en woensdag zat hij 12 uur in de wagen op weg naar huis. “Tja, qua voorbereid­ing valt dat mee: op de Duitse snelwegen kon ik ook mooi mijn lijn houden en de bochten goed inschatten”, kon De Gendt ermee lachen. “Mijn benen denken wellicht nog dat ik op hoogtestag­e ben en hebben niet door dat ik terug in België vertoef. Die eerste dag valt vaak mee, maar je moet niet verschiete­n als ik zondag in de wegrit in Binche presteer als een slappe vod. Alles staat in het teken van de Tour, daar wil ik schitteren.”

Victor Campenaert­s luisterde met open mond naar zijn ploegmaat. “Het is toch straf hoor wat hij doet. Terwijl hij in de wagen zat, verkende ik hier het parcours en lag ik te rusten op bed. Thomas is een fenomeen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Ook Thomas De Gendt feliciteer­de Victor Campenaert­s.
FOTO BELGA Ook Thomas De Gendt feliciteer­de Victor Campenaert­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium