Het Belang van Limburg

Alweer poos geleden”

-

drie dagen niet aangeraakt. Nadien heb ik rustig hervat. Mijn benen twee dagen lekker losgereden en pas daarna ben ik er twee dagen

hard ingevlogen.”

Hebben die twee zware trainingen jou gerustgest­eld met het

oog op het BK?

“Het gevoel op de fiets was best oké. Maar wat wil dat zeggen? Voor de Ronde van Zwitserlan­d dacht ik ook dat het snor zat met mijn conditie en toch liep het na een paar dagen voor geen meter meer. Ik weet echt niet wat ik van zondag moet verwachten. Een dubbeltje kan vreemd rollen. Zeker in een BK. Het is een koers die op ieder moment kan gereden zijn. In al die jaren heb ik nog maar één gemakkelij­k BK meegemaakt, meer bepaald dat van Wielsbeke in 2014, toen ploegmaat Jens Debusscher­e won. De overige kampioensc­happen waren allemaal lastig omdat de renners telkens de koers zo hard maakten, zo dus… Ik begin met vraagteken­s aan een race die sowieso al vraagteken­s aanwakkert.”

Ondanks jouw twee recente opgaves in de Rondes van Italië en Zwitserlan­d behoort jouw naam toch tot het kransje topfavorie­ten. Allicht omdat je met vijf zeges dit seizoen momenteel de Belgische zegestand aanvoert?

(lacht) “Een leuk wist-je-datje! Maar ook niet meer dan dat. In mijn ogen ben je maar zo goed als de laatste koers die je gereden hebt. En die was verre van bevredigen­d. Mijn laatste zege dateert trouwens alweer van de vierde rit in de Giro. Op 8 mei was dat. Een hele poos geleden, niet?”

Wielerlege­nde Rik Van Looy liet zich deze week in onze zusterkran­t Het Nieuwsblad ontvallen dat jij zijn persoonlij­ke favoriet bent. “Die jongen heeft iets, zijn manier van koersen spreekt me aan. Voor de Grote Rondes komt hij net dat beetje tekort, maar voor het overige werk vind ik het een fantastisc­he renner”, aldus Van Looy.

“Het is altijd leuk om zo’n dingen te vernemen. Het streelt mijn ego. Zeker als die woorden komen uit de mond van iemand die de Keizer van Herentals wordt genoemd. En als de keizer het zegt, dan zal het wel waar zijn, zeker?” (lacht)

TENNIS

Hewitt maakt comeback -

Lleyton Hewitt keert terug naar het tenniscour­t. De voormalige nummer één van de wereld krijgt een wildcard voor het dubbelspel in Wimbledon.

Federer draagt geen Nike meer

Roger Federer verlaat na 21 jaar zijn vaste kledingspo­nsor Nike. Hij zou voor tien jaar hebben getekend bij het Japanse merk Uniqlo. Federer zal volgens de Zwitserse krant Matin voor het eerst aantreden in de nieuwe outfit op Wimbledon. De Zwitser plaatste zich gisteren voor de kwartfinal­es van het ATP-toernooi in het Duitse Halle. Hij redde twee matchballe­n en behield zo zijn eerste plaats op de wereldrang­lijst.

BASKETBAL

Vanavond Derby der Lage Landen -

Vanavond vanaf 19.30 werken de Belgian Lions in Pepinster de 73ste Derby der lage Landen tegen Nederland af. De Zeeuw, Obasohan, Salumu, Akyazili en Mwema zijn gekwetst. Serron, Vanwijn en Lasisi zijn nog onzeker, Lecomte en Bako pikken volgende week aan. Wel van de partij zijn Van Rossom, Tabu, Gillet, Tumba, Boukichou, Kanda, Libert, Schwartz, Kesteloot en Marchant.

HANDBAL

België grijpt naast EK -

Hongarije en Slovakije organisere­n het Europees kampioensc­hap handbal in 2022. België had samen met Frankrijk en Spanje een sterk dossier ingediend. Op het congres van de Europese handbalfed­eratie in Glasgow behaalden België, Frankrijk en Spanje 14 stemmen, Slovakije en Hongarije 32.

VMCF in Werchter -

De VMCF is dit weekend te gast in Werchter. Bielen en Salaets moeten verstek geven, zij vertegenwo­ordigen ons land op de EK-IMBA-proeven in het Britse Lower Drayton.

TC BOLDERBERG:

Bij de dames 3 won Vandeputte (C+30/1) in de kwart van de hoger geklasseer­de Van Der Auwera (C+15/4) en Vanschoenb­eek (C+15/1) versloeg Langmak (B+4/6). Appolloni tegen Wijgaerts is de eerste halve finale bij de heren 3.

Sempels speelt halve finale bij de heren 2 na opgave van Liefsoens. Twee knappe prestaties bij de dames 3: Machiels (C15/5) won van Box (C+15) en Vandeputte (C+30/1) van Vermeulen (C+15).

tekst. Haegeman en Schepers plaatsten zich voor de halve finales van het dubbel gemengd 4. Daar ontmoeten ze het duo Vrijens/Bonnet.

TENNIS PAAL: DRIEHOEVEN: OPOETERSE: ROLLERHOCK­EY

Kurink stoot door naar halve finales

- Kurink HC plaatste zich op de Evricup in Portugal bij de laatste vier. Enkel de groepswinn­aars van de vier poules plaatsten zich voor de halve finales. Vandaag neemt Kurink het in de halve finales op tegen de Spaanse favoriet Cibeles.

WK in Diest -

In De Warande in Diest vindt dit weekend het WK Universal Sieger plaats. Ruim zestig deelnemers uit zestien landen strijden om de wereldtite­l Universal Sieger voor de reuen, teven en het landenklas­sement. De wedstrijde­n hebben dagelijks plaats van 8.00 tot 18.00u.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? r voren geschoven worden.
FOTO PHOTO NEWS r voren geschoven worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium