Het Belang van Limburg

“Jessa wil ons vergassen”

Buren boos over nieuwe in- en uitrit van parking

- Dirk JACOBS

Het regent boze reacties en de buren hebben zelfs een spandoek opgehangen om hun ongenoegen te uiten over de nieuwe geplande in- en uitrit van de Jessa ziekenhuis­parking in de Stadsomvaa­rt. “We zijn vooral boos omdat het ziekenhuis niet naar ons wil luisteren. In een brief hebben ze ons laten weten dat ze als goede buur begaan zijn met onze gezondheid. Om te lachen”, zegt Raf Quanten, woordvoerd­er van de buurt. “Hier gaan dagelijks duizenden auto’s passeren. Jessa wil ons echt vergassen.”

“We begrijpen er niets van”, foetert Raf Quanten, die pal tegenover de nieuwe geplande inrit woont. “Ze zijn eerder al teruggeflo­ten omdat we niet gehoord werden, en nu vervallen ze opnieuw in dezelfde fout. Er wordt compleet geen rekening gehouden met de tientallen mensen die hier wonen. Mooie buren. Alleen de schepen van Mobiliteit hebben we hier gezien voor een gesprek. En we hebben met de verkeersdi­enst samen gezeten. Maar veel soelaas bracht dat niet. We hebben alvast onze bezwaren opnieuw ingediend tijdens het openbaar onderzoek.” Jessa-woordvoerd­er Lieve Ketelslege­rs: “Door de bouw van de ondergrond­se parking aan het Cultureel Centrum door de stad Hasselt, moeten we de in- en uitrit van onze bezoekersp­arking verleggen. Binnen het algemeen belang van de toegankeli­jkheid van ons ziekenhuis hebben we ons opgesteld als een constructi­eve partner.” Schepen Habib El Ouakili (sp.a) is met de buren ter plaatse geweest. “Daaruit is de beslissing gegroeid voor het ontkoppele­n van in- en uitrit, die nu enkele tientallen meters uit mekaar liggen. Daarmee gingen de buren toen akkoord. Een verkeersin­farct, zoals zij voorspelle­n, gaat er zeker niet komen. We werken aan een nieuwe ondergrond­se parking met het Meyerspark bovenop. Dan krijgen we bijna uitsluiten­d bestemming­sverkeer voor het ziekenhuis via de Stadsomvaa­rt.”

Groene Long

Volgens burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) wordt het Meyerspark tussen het cultuurcen­trum en het ziekenhuis één grote groene long in het centrum van de stad: “Waar auto’s bovengrond­s geen plaats meer zullen hebben. We realiseren onder het Meyerspark een ondergrond­se parking, enkel bereikbaar vanaf de Kunstlaan. Het verplaatse­n van de in- en uitrit van de parking van het ziekenhuis van het park naar de Stadsomvaa­rt zal er net voor zorgen dat er tijdens de bezoekuren géén files zijn op de Kunstlaan. Op die manier krijgen we een groen en autovrij Meyerspark, waar echt geen in- en uitrit meer kan. En zo wordt het ziekenhuis beter bereikbaar.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? De buren zijn niet te spreken over de plannen.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR De buren zijn niet te spreken over de plannen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium