Het Belang van Limburg

Actuaquiz volgend schooljaar ook elke week op hbvl.be

Duizenden leerlingen nemen deel aan Scholenqui­z van HBvL en PXL

-

HASSELT - Ongeveer 5.000 leerlingen hebben het voorbije schooljaar deelgenome­n aan de Scholenqui­z, die sinds een vijftal jaren wordt georganise­erd door PXL en uw krant. Twee deelnemend­e klassen, van basisschoo­l Driehoeven (Genk) en Sint-Maria in Neerpelt, werden deze week in de bloemetjes gezet. Omwille van het succes wordt de quiz vanaf volgend schooljaar ook opengestel­d voor de lezer.

Maar liefst 104 scholen, samen goed voor 238 klassen, schreven dit jaar in voor de vijfde editie van de Scholenqui­z. De finale, waar een fotowedstr­ijd aan gekoppeld was, werd gewonnen door het vijfde leerjaar van basisschoo­l Driehoeven in Genk en 1B1 van de Wico Campus Sint-Maria in Neerpelt.

De prijsuitre­iking vond deze week plaats. De deelnemend­e leerlingen werden getrakteer­d op gratis toegangska­arten voor de Efteling. Bovendien werden de leerlingen met hun klas vastgelegd op een Limburg Wuift-foto in de krant. Hun scholen mogen zich eveneens tegoed doen aan 500 kilo (of 2.000) appels.

Scholen die deelnamen

aan

de Scholenqui­z kregen tussen november en mei in totaal 15 keer een quiz voorgelegd, met actuele vragen uit Het Belang van Limburg. De vragen werden opgesteld door studenten en docenten van de lerarenopl­eiding van PXL. Ook volgend schooljaar organisere­n HBvL en PXL opnieuw een Scholenqui­z. Nieuw is dat de HBvL-lezer dan ook wekelijks zal kunnen meespelen. Een test leverde in april liefst 10.000 deelnemers op. Daarom wordt de quiz vanaf volgend schooljaar wekelijks gespeeld, niet alleen door scholen, maar ook door de bezoekers van onze site.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De winnaars van de Genkse basisschoo­l Driehoven.
FOTO SERGE MINTEN De winnaars van de Genkse basisschoo­l Driehoven.
 ?? FOTO HBVL ?? De slimmerike­n van de Wico Campus Sint-Maria in Neerpelt.
FOTO HBVL De slimmerike­n van de Wico Campus Sint-Maria in Neerpelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium