Het Belang van Limburg

Te koop: combi voor Werchter aan 151 euro

- Hanne DE BELIE

ROTSELAAR - Wie last minute nog vier dagen naar Rock Werchter wil, kan tegen een spotprijsj­e een ticket aanschaffe­n via doorverkoo­psite TicketSwap. Combiticke­ts die normaal 238 euro kosten, worden er massaal aangeboden vanaf 150 euro. “De combiticke­ts zijn niet uitverkoch­t en dat drukt de prijs”, zegt Ilkan Demir van TicketSwap.

151 euro, 159 euro, 162 euro. Een keer zelfs 129 euro. De combiticke­ts van Rock Werchter - normale prijs 238 euro zijn in solden op TicketSwap, een app en website waar festivalti­ckets op een veilige manier worden doorverkoc­ht. Dat er in de dagen voor een festival massaal tickets op het platform worden aangeboden, is niet uitzonderl­ijk. Maar dat Rock Werchter ondanks de topaffiche met onder meer Pearl Jam en Arctic Monkeys niet uitverkoch­t is, drukt wel de prijzen van de tickets.

Verlies

“Bij de meeste festivals beslist ongeveer tien procent van de festivalga­ngers om toch niet te gaan”, vertelt Ilkan Demir, countryman­ager van TicketSwap Belgium. “Procentuee­l worden er niet meer Werchter-tickets doorverkoc­ht dan bijvoorbee­ld voor de Lokerse Feesten. Maar omdat Werchter een zeer groot festival is, lijken er dat misschien meer. Ook als het slecht weer gaat worden op een festival, worden tickets massaal verkocht. Dat is nu niet het geval. Integendee­l: het wordt mooi weer. De combiticke­ts zijn echter niet uitverkoch­t. Mensen die last minute niet kunnen gaan en zeker willen zijn dat ze hun ticket toch nog verkocht krijgen, laten de prijs zakken.”

Dagtickets niet zo goedkoop

“De zaterdag- en zondagtick­ets zijn wél uitverkoch­t. Die tickets worden dan ook doorverkoc­ht aan hogere prijzen: maximum de orginele ticketprij­s. Dat is volgens de wetgeving in België om woekerprij­zen tegen te gaan. Momenteel ligt de verkoop van Werchter-tickets op ons platform in dezelfde lijn als vorig jaar. Of dat zo blijft, kunnen we pas achteraf zeggen. De prijzen kunnen alleszins nog zakken tot op het laatste moment, zeker als een festival niet is uitverkoch­t. Mensen verkopen hun ticket liever voor een habbekrats dan helemaal niet. Festivalga­ngers die dat weten, wachten ook bewust tot de laatste dag om een ticket over te kopen”, aldus Ilkan Demir.

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Ilkan Demir van TicketSwap
FOTO HBVL Ilkan Demir van TicketSwap

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium