Het Belang van Limburg

De anti-Zlatan doet het

-

Veertien keer moest hij naar doel trappen, maar gisteren trof Emil Forsberg eindelijk raak. Dankzij de 26-jarige ‘anti-Zlatan’ gaat Zweden door.

Blij als een kind was Andreas Granqvist. De 33-jarige aanvoerder van Zweden verkoos gisteren een interland boven de geboorte van zijn tweede kindje. En even blij was Emil Forsberg. De 26-jarige spelmaker kreeg op dit WK al wat kritiek, maar tegen Zwitserlan­d maakte hij de enige goal. Bij zijn veertiende poging van het tornooi niemand moest vaker proberen - was het eindelijk raak. Dat de bal alleen dankzij het uitgestoke­n been van Akanji in doel verdween, deerde hem niet. Forsberg bewees dat hij de opvolger van Zlatan is. Qua marktwaard­e - met 25 miljoen euro is hij de duurste Zweedse speler -, qua rugnummer - hij erfde de 10 - en qua belang. Eerder loodste de blonde middenveld­er zijn club RB Leipzig al naar de kwartfinal­es van de Europa League, nu doet hij met zijn land hetzelfde op een WK. Hij bewees na afloop ook waarom hij de ‘anti-Zlatan’ is. Terwijl de rijzige spits bekendstaa­t om zijn arrogante gedrag en stoere uitspraken, is Emil Forsberg een bescheiden jongen en een wandelend cliché. Oordeel zelf: “Dit is het mooiste moment uit mijn leven. Het voelt geweldig om Zweden naar de kwartfinal­es te trappen. Daarvan droom je als je klein bent.”

ZWEDEN: Olsen, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinss­on, Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg, Berg, Toivonen.

ZWITSERLAN­D: Sommer, Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri, Dzemaili, Zuber, Drmic.

VERVANGING­EN: 73’ Dzemaili door Seferovic, 73’ Zuber door Embolo, 82’ Lustig door Krafth, 82’ Forsberg door Olsson, 90’ Berg door Thelin. DOELPUNT: 66’ Forsberg 1-0.

GELE KAARTEN: 31’ Lustig, 61’ Behrami, 68’ Xhaka.

RODE KAART: 90’+3’ Lang. TOESCHOUWE­RS: 64.042. SCHEIDSREC­HTER: Damir Skomina (Slo).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium