Het Belang van Limburg

“Genk is ambitieus,

ZINHO GANO klaar voor nieuwe stap in zijn carrière

-

In het afgelopen weekend leek hij nog af te stevenen op Sclessin. Maar maandagavo­nd stond hij plots in Horst, waar Genk op stage is. Gisteren trainde hij al mee met de ‘blauwe brigade’. Klaar om een nieuwe stap vooruit te zetten in zijn carrière. Want dat zal nodig zijn. Europees voetbal, play-off 1, Zinho Gano maakte het nog niet mee. “Net daarom ben ik nu hier”, aldus de spits. “Ik zit boordevol ambitie, net als Genk.”

De laatste aanwinst van KRC maakte er geen geheim van. De factor Philippe Clement had zijn keuze sterk beïnvloed. Zinho Gano: “Ik heb 48 hectische uren achter de rug. Met eerst de belangstel­ling van Standard en dan het aandringen van Genk. Op het Luikse hoofdstuk wil ik niet meer terugkomen. Vanaf nu focus ik me uitsluiten­d op mijn nieuwe club. Ik ben blij dat ik hier opnieuw kan samenwerke­n met Philippe Clement. We zijn mekaar al twee keer tegengekom­en. De eerste keer bij de beloften van Club Brugge, daarna bij Waasland-Beveren. De samenwerki­ng was telkens goed. Dat zal ook in deze mooie club het geval zijn. Zeker weten.”

Uniek profiel

Clement knikte instemmend en lichtte de komst van Gano als volgt toe: “Na het voorbije seizoen heb ik erop aangedrong­en om een targetspit­s aan te trekken. Volgens mij was dat een essentiële voorwaarde om als club een volgende stap te zetten.” De hele sportieve cel van Genk ging mee in dat verhaal. Dus werd de zoektocht opgestart. “We hebben een aantal buitenland­se pistes bekeken”, aldus Clement. “Maar dat waren allemaal dure vogels. Dus heb ik Gano voorgestel­d. Een speler met een uniek profiel. Hij kan een bal bijhouden, hij is snel, sterk in de zestien en hij heeft scorend vermogen. Dat zijn heel wat kwaliteite­n. Toen ik hem bij de Brugse beloften leerde kennen, was er nog veel werk aan. Logisch op 18 jaar. Intussen heeft hij stappen gezet, dat heb ik tijdens onze korte periode bij Waasland-Beveren gemerkt. Hij heeft daar zijn overstap naar Oostende verdiend. En ik ben ervan overtuigd dat hij nog een ruime progressie­marge heeft. Hij kan één van de beste spitsen in België worden.”

15 goals in 37 matchen

Lovende woorden die Gano als muziek in de oren klonken. “In Oostende liep het in het begin best goed”, keek hij nog even achterom. “Maar na het vertrek van Vanderhaeg­he is het een beetje fout gelopen. Het klikte niet met de nieuwe coach (Adnan Custovic, nvdr.). Desondanks waren mijn cijfers niet slecht. 15 goals in 37 matchen. Nu goed, dat is verleden tijd. In Genk begin ik aan iets nieuws. Ik wil me tonen en meeschrijv­en aan een mooi verhaal. In Europa en in play-off 1.”

Ik ken Philippe Clement. Ik heb met hem gewerkt bij Club Brugge en Waasland-Beveren

Zinho GANO

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Genkse aanwinsten op een rijtje.
FOTO JEFFREY GAENS De Genkse aanwinsten op een rijtje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium