Het Belang van Limburg

“Ik hoop veel bij te leren” Gaëtan Coucke (19) op huurbasis van Genk naar Lommel

- Piet DINGENS

Het zat er al even aan te komen en gisteren werd de tijdelijke overgang van Racing Genk-keeper Gaëtan Coucke naar Lommel SK officieel afgerond. De 19-jarige Tongenaar wordt voor één seizoen gehuurd. “Het is een grote stap van de beloften van Genk naar wedstrijde­n op het scherp van de snee in 1B”, beseft hij. “Ik hoop hier dit seizoen veel bij te leren.”

Niet dat Gaëtan Coucke, die 20 jaar wordt in november, zomaar een basisplaat­s in de schoot geworpen krijgt. Dat weet hij zelf ook heel goed. “Ik heb die ambitie natuurlijk wel”, kruist hij de vingers. “Maar de andere doelmannen hopen daar ook op. Ik ga me in de oefencampa­gne proberen te bewijzen en dan zien we wel.” De gewezen jeugdinter­nationaal kan wel mooie adelbrieve­n voorleggen. “Het WK U17 in Chili was tot dusver mijn hoogtepunt”, kijkt hij met gepaste trots terug. “Ik keepte de wedstrijd België- Mexico en we wonnen de bronzen medaille. Een schitteren­de ervaring.”

Dat Genk ook in het kunnen van de jonge doelman gelooft, is duidelijk. Eerst moest hij zijn contract bij de club verlengen, daarna mocht hij naar Lommel. “Het voordeel is dat ik al twee weken met Genk getraind heb en dat ik topfit ben”, zegt hij.

Hoe beviel de eerste werkdag in zijn nieuwe omgeving eigenlijk? “Heel goed, moet ik zeggen. Ik werd door iedereen heel vriendelij­k ontvangen. Het hielp ook dat ik al een paar jongens ken. Dieter Creemers en Laurens Vermijl komen ook van Genk, net als testspeler Florian Loshaj. Met deze laatste maak ik voorlopig de verplaatsi­ngen. Misschien kan ik binnenkort ook met andere spelers carpoolen.”

Vanavond tegen Heist

Deze avond speelt Lommel zijn tweede oefenmatch op het veld van Heist (aftrap om 19u). Coucke moet dus meteen aan de bak.

“Daar hebben ze me toch voor gehaald,” knikt hij. “Ik heb er enorm veel zin in.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Gaëtan Coucke heeft een nieuw doel in zijn leven: dat van Lommel SK.
FOTO DICK DEMEY Gaëtan Coucke heeft een nieuw doel in zijn leven: dat van Lommel SK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium