Het Belang van Limburg

Nu tegen een Texaans opslagmons­ter

-

Vandaag staan er weer twee Belgen op het Londense gras. Ruben Bemelmans (ATP 104) kijkt John Isner (ATP 10) in de ogen. Yanina Wickmayer (WTA 95) neemt het op tegen Andrea Petkovic (WTA 101).

Ruben Bemelmans (30), die maandag tegen Steve Johnson een 2-0-setbonus zag wegglippen maar het uiteindeli­jk toch nog haalde, treft vandaag John Isner. Texaan, 33 jaar, 2,07 meter, opslagmons­ter en een vaste waarde in de top tien. “Nochtans zie ik kansen”, aldus de Limburger. “Joris De Loore bracht hem in april tijdens de Davis Cup al eens aan het wankelen. Je moet natuurlijk altijd dat opslagbomb­ardement doorstaan, maar als je hem in een rally kunt krijgen, moet er iets mogelijk zijn. Op gras hebben jongens met zo’n gestalte het sowieso wat moeilijker, terwijl ik dan altijd mijn beste niveau haal.” Maandagavo­nd, na zijn vijfsetter, kon Bemelmans nog net de goal van Nacer Chadli meepikken. “Mijn vreugdekre­et moet doorheen het hele spelerscom­plex te horen zijn geweest. Ik was blijer met de winst van de Duivels dan met mijn overwinnin­g.”

Buikspiere­n

Yanina Wickmayers opponente vandaag is Andrea Petkovic. Een generatieg­enote uit Duitsland, met een vergelijkb­are ranking, een vergelijkb­aar palmares en een vergelijkb­are morfologie lang en atletisch. In hun onderlinge duels staat het 1-1.

 ?? FOTO PHN ?? Ruben Bemelmans moet de opslagen van Isner counteren.
FOTO PHN Ruben Bemelmans moet de opslagen van Isner counteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium