Het Belang van Limburg

Tiende Europese titel voor Jans

-

Wendy Jans (35) is teruggekee­rd van Boekarest met een tiende Europese titel op zak. De zaakvoerst­er van De Maxx Neerpelt walste over de erg matige tegenstand, ze verloor in Roemenië geen enkel frame. In de finale (4-0) was landgenote Cathy Dehaene meer dan één maatje te klein. Jans, die in de kwartfinal­e met dezelfde cijfers Melissa Eens (Karteria Paal) had uitgeschak­eld, potte met 52 ook de hoogste break van het tornooi. Van 5 tot 7 oktober is ze overigens gastvrouw, wanneer in haar club De Maxx de eerste European Women’s Masters georganise­erd worden. Op dat tornooi, dat gelijktijd­ig loopt met de European Masters in Lommel, zal de volledige wereldtop aanwezig zijn.

LINDELHOEV­EN: Lindelhoev­en (2A) heeft de Nederlands­e middenveld­er Ibrahim Danisik (VC Herentals) binnengeha­ald en de overeenkom­st met Ken Debauve verlengd.

Finale Summer Cup -

Na zeges tegen Slovenië (3-0) en Frankrijk (2-1) heeft België zich in haar poule geplaatst voor de finale tegen Rusland in Saint-Valery-En-Caux (Frankrijk). Voor deze mooie prestatie zorgden Sofia Costoulas, Hanne Vandewinke­l en Amelia Waligora.

Ramaekers out in tweede ronde -

Op het EK judo voor U18 in Sarajevo is Beau Ramaekers (categorie tot 52kg) uitgeschak­eld in de tweede ronde door de Azerbeidja­anse Bayramova. In de eerste ronde had de Kinrooise de Britse Keen gevloerd. Alessia Corrao zorgde met brons in de categorie -63 voor de beste Belgische prestatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium