Het Belang van Limburg

Feestende vips doen podium plooien tijdens België-Japan

-

Toen maandagavo­nd de Rode Duivels in extremis wonnen tegen Japan, gingen de 240 vips in de tent op Festival da Copa zo tekeer dat de constructi­e plooide. “We hebben meteen ontruimd”, zegt Stefan Kerkhofs van KTR, die voor de constructi­e instond en zelf ter plaatse was. “Tegen woensdag zijn we klaar met de herstellin­g en als we Brazilië wippen, mogen ze hier springen zoveel ze willen.”

“Zo een uitbarstin­g van vreugde hebben we in al die jaren nog niet meegemaakt”, zegt organisato­r Birger Vanheusden. “Zowel op het terrein als in de vip-zone. Die hebben we speciaal een meter hoog ingericht om de mensen een goed zicht op ons reuzegroot scherm te bieden. Daaronder zit een zware metalen constructi­e die dit gewicht gemakkelij­k kan verdragen. Maar als ze natuurlijk met zijn allen naar voren stormen en beginnen springen, krijgen we een enorme belasting en dat is te geweldig gebleken.”

De staven in het midden van het uitstekend­e terrasgede­elte zijn geplooid. “We gaan de halve tent afbreken en onder het voorste gedeelte extra metalen staven en houten blokken stoppen zodat we tot een massief geheel komen”, zegt Kerkhofs. “Dat kan dan onmogelijk nog bewegen. Het Dusartplei­n mag vrijdagavo­nd daveren.”

20 euro

“Ze hebben het fantastisc­h en snel aangepakt”, klinkt het bij Guido Vandebergh, die in het vip-dorp te gast was. “Ze hebben ons rustig naar buiten geleid en iedereen die een bandje om had, kon dat eenvoudigw­eg laten knippen en kreeg een drankenkaa­rt van 20 euro in ruil voor het ongemak. We hebben dus gewoon verder gefeest op het grote terrein en dat was best plezant.”

“Vrijdag verwachten we opnieuw 240 vips en een vol Dusartplei­n voor de kwartfinal­e tegen Brazilië”, zegt Vanheusden. “Tegen dan is onze installati­e opnieuw op veiligheid gekeurd.”

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium