Het Belang van Limburg

Brandweer snel ter plaatse bij verschille­nde brandjes

-

Gisteren heeft het op meerdere plaatsen in Limburg gebrand. Onder meer in het Burgemeest­erspark en in de woonwijk Balendijk-West in Lommel. In Vroenhoven was er een bermbrand langs het Kanaal en in Neerpelt moest de brandweer uitrukken voor een heidebrand.

De brandweer kwam snel ter plaatse in het Burgemeest­erspark in Lommel. Er waren niet echt vlammen, maar vooral smeulende bodembegro­eiing vlak aan een wandelpad en zitbank. Het vuur was meteen onder controle. Ook de politie kwam ter plaatse.

Nog in Lommel moest de brandweer uitrukken naar de woonwijk Balendijk-West. Een aanzienlij­k deel van een centraal grasveld had er vuur gevat. Buurtbewon­ers snelden als eerste toe om het smeulende gras te blussen. De brandweer was nadien nog geruime tijd bezig met nablussen. Op geen enkel moment waren de woningen bedreigd.

De oorzaak is niet duidelijk.

Gisteravon­d was er ook een kleine heidebrand in Neerpelt, in de buurt van de Noord-Zuidverbin­ding aan de afslag richting Grote Heide. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar moest geruime tijd nablussen.

In Riemst tot slot spotten fietsers rond 16 uur langs het Albertkana­al, net aan de brug in Vroenhoven, een bermbrand. Er was behoorlijk wat rookontwik­keling over een lengte van zowat 50 meter. In een mum van tijd bedwongen de spuitgaste­n het vuur.

 ?? FOTO GVB ?? In het Burgemeest­erspark in Lommel was bodembegro­eiing beginnen smeulen.
FOTO GVB In het Burgemeest­erspark in Lommel was bodembegro­eiing beginnen smeulen.
 ?? FOTO GVB ?? Buurtbewon­ers gingen zelf al de vlammen te lijf op een groenplein in de wijk Balendijk-West. De brandweer moest nablussen.
FOTO GVB Buurtbewon­ers gingen zelf al de vlammen te lijf op een groenplein in de wijk Balendijk-West. De brandweer moest nablussen.
 ?? FOTO GVB ?? In Neerpelt had de brandweer een kleine heidebrand snel geblust.
FOTO GVB In Neerpelt had de brandweer een kleine heidebrand snel geblust.
 ?? FOTO EVA ?? Langs het kanaal in Vroenhoven spotten fietsers rond 16 uur een bermbrand.
FOTO EVA Langs het kanaal in Vroenhoven spotten fietsers rond 16 uur een bermbrand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium