Het Belang van Limburg

Voetbal zet niet iedereen buitenspel

- Tom DE LEUR

De Vlaming is sinds dag één WKgek. Het succes van de Rode Duivels is daar wellicht niet vreemd aan, maar ook de wedstrijde­n zonder de Belgen scoren uitstekend. Geen pretje voor de andere zenders, die dan ook het zekere voor het onzekere kozen. Bij Vier ging het licht al de hele maand juni uit, VTM liet ‘Familie’ doorlopen tot eind juni en brengt naast herhalinge­n toch nog nieuwe aflevering­en van Met ‘Vier in Bed’ en ‘Telefacts Zomer’, die nog meer dan behoorlijk scoren. VTM haalde in juni 20,7 procent marktaande­el bij kijkers van 18 tot 54, iets beter dan de 20,5 van tijdens het vorige WK in 2014.

VTM houdt ook in juli en augustus het vuur brandend met ‘Telefacts Zomer’ en ‘Met Vier in Bed’. Vanaf 16 juli, na de finale van het WK voetbal, keert de klassieker ‘Lili & Marleen’ terug voor een dagelijkse herhaling, iets waar heel wat kijkers om vroegen. VTM begint weer helemaal opnieuw met het eerste seizoen, dat zich afspeelt in 1945. Eind juli is ook Staf Coppens terug met een nieuw seizoen van zijn spelprogra­mma ‘Miljonair’.

Slimste Mens

Bij Vier zijn de luiken tot eind augustus dicht en is het herhalen geblazen. Buitenland­se series en films, maar ook lokale producties als ‘Hotel Römantiek’ en ‘Topdokters’. Vier zet alles in op het najaar. Er zal voor het eerst Champions League-voetbal op Vier te zien zijn, op dinsdag. In het weekend pakt de zender uit met de Vlaamse versie van het dansprogra­mma ‘Dancing with the Stars’. Uiteraard is er ook ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en een nieuw seizoen van ‘Expeditie Robinson’, terug van weggeweest. Bij Vier wordt ook gesupporte­rd voor de Rode Duivels, zegt woordvoerd­er Kristof Demasure: “Zo’n WK voetbal brengt mensen bijeen voor het scherm, daar profiteert iedereen van.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium