Het Belang van Limburg

Straatthea­ter in Truiens dialect

-

Theatergez­elschap ‘de Bòddelkèèr’ is zijn uitgebreid­e tour door Sint-Truiden begonnen. Om hun tienjarig bestaan te vieren, brengen ze deze zomer ‘Het Beste van Tien’. Verwacht u aan sketches in het dialect, verhaaltje­s over Truienaars, liedjes, enz. Vanavond houden ze halt in Kortenbos. In CC De Bogaard kan u in juli ook naar een expo over ‘de Bòddelkèèr’.

→ 4/7, van 19 tot 22 uur.

→ Kortenboss­traat 156, Sint-Truiden. Gratis toegang (eigen zeteltje meebrengen). www.hbvl.be/sint-truiden www.debogaard.be In juli en augustus kan u elke woensdagav­ond gratis meewandele­n met een gids door het centrum van Bilzen. De geleide wandeling vertrekt aan het stadhuis en elke week wordt een ander thema belicht. U leert zeker iets bij over de geschieden­is van deze Demerstad.

→ 4/7, start om 20 uur aan stadhuis

(Markt), Bilzen.

→ Gratis deelname.

→ www.bilzen.be Om de drie jaar kan u naar Beaufort aan de Belgische kust. Dat is een bijzonder kunstproje­ct met 18 kunstenaar­s uit binnenen buitenland die hun hedendaags­e/monumental­e werken voorstelle­n, met de zee als decor in 9 kustgemeen­ten. U vindt de kunst op de dijk, in natuurgebi­eden, een golfbreker, enz. Het thema dit keer is de zee als verbindend element.

→ Nog tot 30/9. (meestal toegankeli­jk

24/7).

→ Via een gratis overzichts­kaart (te vinden bij toeristisc­he diensten of online) kan u uw eigen route uitstippel­en. www.beaufort20­18.be De Engie Parkies concerten starten vandaag in Maasmechel­en. Dat wil zeggen dat u de volgende 7 woensdagen in het Koninginne­park kan genieten van een gratis optreden en dat in een mooie groene omgeving. Elke week komt een andere artiest en genre aan bod. Paul Michiels bijt vandaag de spits af.

→ 04/07. Van 19.30 tot 23.15 uur.

→ Koninginne­laan, Maasmechel­en.

→ Gratis toegang.

→ www.engieparki­es.be Zeker nu het erg warm is, is er weinig fijner dan op het water te zijn. Tijdens deze vakantiema­anden kan u elke woensdag en op weekenddag­en De Paep van Meinecom III nemen vanuit jachthaven De Spaanjerd (Kinrooi) aan de Maasplasse­n om naar het witte dorp Thorn (NL) of Stevenswee­rt te gaan. Deze pendeldien­st vaart drie keer per namiddag/(voor)avond.

→ 4/7. Vanaf 13.30 uur.

→ Vertrek: Maasdijk 1/3, Kinrooi.

→ Prijs retourtick­et: tussen 6 en 9,5

euro.

→ www.marec.be/nl/paep-van-meinecom

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium