Het Belang van Limburg

“Apart naar de match kijken”

-

BILZEN - De liefde die wereldreiz­iger Dries met de Braziliaan­se Renata samenbrach­t in Fortaleza staat tien jaar later in Bilzen onder spanning, door de liefde voor het voetbal.

“Wij zijn heel fanatiek ja”, lacht Renata. “Het zal ons huwelijk niet schaden, maar voor de veiligheid gaan we toch apart kijken. Dries gaat met de buren naar een groot scherm in Hasselt of Bilzen. Met de tweeling vind ik het niet veilig om tussen de massa voetbalsup­porters te gaan staan.”

Mateo en Lia dragen een geelgroen shirt, gemaakt door hun oma in Brazilië, op een Belgische short en met tricolore muts. Mateo (4) is fan van Lukaku en Neymar. De keuze vandaag is hartversch­eurend, maar mama en Neymar veroveren zijn jong voetbalhar­tje.

“Bij ons in Brazilië sluiten de bankkantor­en vandaag al om 15 uur (door het tijdsversc­hil) zodat iedereen naar de match kan kijken. Brazilië leeft voetbal”, zegt Renata die alle plagerijen met de glimlach afwimpelt. Papa Dries is goed op dreef door zijn Braziliaan­se familie te bestoken met cartoons als “Neymar zegt tegen zijn zoontje: Papa zal vrijdag thuis zijn.”

“Ontzettend spannend”

Dries en Renata verwachten een ontzettend spannende match omdat beide teams willen win- nen. “Brazilië heeft nog een vrij nieuwe ploeg dus ik denk dat ze geen voordeel kunnen halen uit eerdere WK-ervaringen en overwinnin­gen”, zegt Dries. “Als de Belgen winnen, krijgen ze zo’n boost dat ze de finale halen. Dan krijgt de teleurgest­elde schoonfami­lie uit Brazilië het nog lastig want die komen hier volgende week op vakantie.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium