Het Belang van Limburg

“Nu moet ik meer tonen”

Jordan Botaka staat fysiek scherper dan ooit

- Gunter SCHOOFS

STVV keert vandaag huiswaarts na een doorgedrev­en stageweek in Oisterwijk. Onderweg houden de Kanaries nog halt in Lubbeek. Daar wacht een oefenpot tegen OHL. Jordan Botaka, fysiek scherper dan ooit, maakte het nog nooit mee, zulke lange trainingen. “Alles voor een goed seizoen”, aldus Botaka. “Ik had sportief directeur Van Den Abbeele als beloftenco­ach bij Club Brugge. Hij weet net als ik dat ik me moet tonen bij STVV”, aldus de Nederlands­e Congolees.

Daags na de oefenmatch tegen het Schotse Ross County bokste de staf van Marc Brys een alternatie­f programma in mekaar. Volley-, basket- en bumperbal, mét de nodige hilarische momenten die de groepssfee­r alleen maar bevorderen bij de Kanaries. Vandaag wordt er afgesloten in Oisterwijk, in een zeer goeie sfeer. Straks staat er in Lubbeek nog een oefenpot op het programma tegen OHL, die match werd vervroegd naar 17 uur, omwille van de clash van de Rode Duivels tegen Brazilië. “Ik ben vanavond zéker supporter van de Rode Duivels”, aldus Jordan Botaka. “Omdat er vrienden van me bij zitten. Ik heb samen met Januzaj en Lukaku bij de jeugd van Anderlecht gezeten. We hebben nog steeds contact met mekaar.”

Vakantie in Turkije

Botaka mag dan wel op een lager niveau aan de slag zijn dan zijn oude Anderlecht-makkers, fysiek staat de Nederlands­e Congolees geweldig scherp. De spieren liggen dik op zijn torso. “Omdat ik bewust ben blijven letten op eten en drinken tijdens de vakantie, ik ben ook steeds blijven doortraine­n”, klinkt het. “Zelfs tijdens een weekje verlof in Turkije. Daardoor heb ik nu inderdaad een voorsprong. Tijdens het seizoen wil ik ervan profiteren. Ik heb me vorig seizoen te lang moeten aanpassen. Sportief directeur Tom Van Den Abbeele kent me nog van bij de beloften van Club Brugge. Hij weet heel goed dat ik meer in mijn mars heb. Ikzelf weet dat ook. Dus moet het nu maar gaan gebeuren.”

Met een plan

De match tegen OHL wordt best winnend afgesloten om de positieve vibe te behouden na de stageweek, al is Botaka niet té zeer uit op de zege. “We trainen al de hele week met een plan. Dat plan wil de trainer terugzien in die wedstrijd tegen OHL. Als dat lukt, is het doel geslaagd, ongeacht het resultaat. Winnen we, dan is dat mooi meegenomen, maar meer ook niet.”

Senesi naar Club? -

Volgens Argentijns­e media is er een stroomvers­nelling in het dossier van Club Brugge rond centrale verdediger Marcos Senesi (21). De Argentijn van San Lorenzo verlaat zijn club deze zomer sowieso, maar is erg prijzig. De 19-jarige defensieve middenveld­er Daouda Peeters verlaat Club, waar hij geen toekomst meer had. Hij tekende bij het Italiaanse Sampdoria.

FC LIMBURG

Meeus naar Lierse Kempenzone­n -

Flankspele­r Jens Meeus uit Leopoldsbu­rg heeft een knappe transfer versierd naar de gloednieuw­e club Lierse Kempenzone­n (eerste amateur).

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? “Ook Tom Van Den Abbeele weet dat ik veel meer in mijn mars heb”, aldus Botaka.
FOTO DICK DEMEY “Ook Tom Van Den Abbeele weet dat ik veel meer in mijn mars heb”, aldus Botaka.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium