Het Belang van Limburg

Uitbaatste­r dierenwink­el krijgt verdwenen teckel over de vloer

Kleuter Emi helemaal overstuur na verlies van hondje Jaco

- Dirk JACOBS

Het gezin van Tom en Leen Cuppens-Geerdens is radeloos na de verdwijnin­g van hun tien maanden oude teckel Jaco. Vooral dochter Emi (2,5) is helemaal van de wijs. Afgelopen vrijdag was Jaco plots weg. “Meteen hebben we een zoektocht gelanceerd: te voet, met de auto en via de sociale media. Zondag hoorden we van een Genkse dierenwink­el die beweerde Jaco die dag over de vloer te hebben gehad. De nieuwe ‘baasjes’ kwamen spulletjes voor hem kopen. We hopen dat ze Jaco meteen terugbreng­en als ze dit bericht lezen.”

Wat een fijn begin van de zomervakan­tie moest worden, werd vrijdagavo­nd een nachtmerri­e voor Emi, Leen en Tom. “We hadden amper 50 meter gewandeld om bij mijn schoonoude­rs te geraken. Wellicht is Jaco daar uit de tuin weggeglipt. Het is een ruwharige kaninchent­eckel met vooral ruwere haartjes op de pootjes en het kopje.”

Het gezin is meteen in alle windrichti­ngen beginnen zoeken. “Maar helaas hebben we hem niet gevonden. In de loop van de nacht hebben we de zoektocht stopgezet. Ofwel was Jaco overreden, ofwel had iemand hem meegenomen, dachten we. Intussen hadden we ook via de sociale media een oproep gelanceerd. Daarop reageerde al snel de vzw Lostdogzzz, die verloren honden helpt op te sporen. Ze hebben ons heel wat nuttige tips aangereikt over hoe we Jaco kunnen terugvinde­n.”

Chip

De meest concrete tip kwam evenwel van de uitbaatste­r van een dierenwink­el in Genk. “Zij had de beschrijvi­ng van Jaco gezien en ze is er zeker van dat ze mensen over de vloer heeft gekregen die hem bij zich hadden. Ze heeft zelfs de hond gestreeld om te kunnen voelen of hij een chip had, wat bij Jaco het geval is. Ook dat kon ze ons vertellen. Intussen hebben we nog andere reacties gekregen van mensen die beweren Jaco gezien te hebben, terwijl hij bij andere mensen stond die hem kalmeerden. We denken dan ook dat ze de ‘verloren’ hond met de beste bedoelinge­n hebben meegenomen. Maar onze Emi en wijzelf missen hem enorm en we zouden hem wat graag terughebbe­n. Intussen hebben we aangifte gedaan bij de politie, ook al zijn we er niet helemaal van overtuigd dat Jaco echt gestolen is. We willen de mensen die ons Jaco terugbezor­gen zelfs belonen voor de goede zorgen die ze hem hebben gegeven.”

→ Tips en info: leen_geerdens@hotmail.com

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX
FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Jaco is sinds vrijdag vermist. Mama Leen, papa Tom en vooral de kleine Emi (2,5) zijn er helemaal het hart van in dat Jaco verdwenen is.
FOTO KAREL HEMERIJCKX FOTO KAREL HEMERIJCKX Jaco is sinds vrijdag vermist. Mama Leen, papa Tom en vooral de kleine Emi (2,5) zijn er helemaal het hart van in dat Jaco verdwenen is.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium