Het Belang van Limburg

Inbraak bij bandencent­rale

-

Gisterocht­end omstreeks 5.15 uur is er ingebroken bij bandencent­ral Eddy Byloos in Ham. De dief ging aan de haal met acht velgen uit de etalage.

De inbreker had eerst de etalagerui­t ingeslagen. Eddy, die samen met zijn zoon Jordy (25) de bandencent­rale uitbaat, is onder de indruk. “Wij grenzen aan het benzinesta­tion en die mensen kennen ons. Toen ze ’s ochtends aan het leveren waren, zagen ze dat de ruit was ingeslagen. Ze zijn ons meteen wakker komen maken. De dief heeft acht velgen meegenomen. Het alarm is niet afgegaan, maar we hebben op de camerabeel­den ontdekt wie de dader was. Ik zit hier dertig jaar en dit is al de zevende inbraak.”

Eddy is vooral blij dat de dader bekend is. “Andere keren hadden we na een inbraak veel argwaan. Telkens dachten we dan: ‘zou het die zijn?’ We begrijpen alleen niet zo goed waarom de dief ons zoveel miserie aandoet voor amper acht velgen. Jordy is vooral boos op de dief en wil dat hij de velgen onmiddelli­jk terugbreng­t. We hebben een klacht ingediend bij de politie. Blijkbaar zouden door de dief te vatten twintig zaken zijn opgelost”, aldus Byloos.

De lokale politie Beringen/Ham/ Tessenderl­o heeft de nodige vaststelli­ng gedaan. Verder onderzoek leidde de agenten naar een 33-jarige verdachte uit Peer, waar ze een voertuig met hierin de gestolen velgen aantroffen. De betrokkene werd gearrestee­rd en verhoord. Hij bekende de feiten. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

 ?? Foto ZAHRA BOUFKER ?? De dief sloeg de ruit van de etalage in en ging aan de haal met acht velgen.
Foto ZAHRA BOUFKER De dief sloeg de ruit van de etalage in en ging aan de haal met acht velgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium