Het Belang van Limburg

“Al hun verjaardag­scentjes staken erin”

Dieven aan de haal met quads van Xander (8) en Lennart (12)

- Zahra BOUFKER

Op de Padbroekwe­g in HeusdenZol­der zijn dieven aan de haal gegaan met twee quads voor kinderen. Xander (8) en Lennart (12) Pollaris hadden de quads voor hun verjaardag gekregen, maar de jongens hebben er maar één week plezier van gehad. “Ik vind het zo erg voor de kinderen”, zegt mama Mira Geraerts, die een beloning belooft voor een gouden tip.

Mira Geraerts en haar partner Pascal Pollaris vormen met hun drie kinderen een nieuw samengeste­ld gezin. Ze wonen momenteel nog in Zonhoven, maar zijn volop aan het verbouwen aan een huis in Eversel. Toen ze woensdagav­ond aan het werk waren op hun bouwwerf, ontdekten ze dat de deuren van de stallen en het tuinhuis openstonde­n. “Ik ging meteen kijken”, zegt Mira. “Twee van de drie kinderquad­s waren verdwenen. Een blauwe en een rode. De derde quad en een zitmaaier hebben ze laten staan. Onze zonen Xander en Lennart verjaren in juni en hadden de quads gekocht met centjes die ze cadeau hadden gekregen. Ze wilden al heel lang zo’n quad, dus hebben wij nog wat bijgelegd en tweedehand­ssites afgespeurd. We hadden ze nog maar twee weken, gekocht voor 600 euro elk. Hier achter ons huis is een grote weide, waar ze naar hartenlust konden crossen terwijl wij aan het werk waren. Maar ze hebben er in totaal maar drie keer op gereden. Iemand heeft de kinderen waarschijn­lijk met die quads zien rijden. Ik vind het heel erg voor de jongens, ik had nog liever dat ze mijn auto hadden meegenomen. Nieuwe quads kunnen we niet kopen, we zitten volop in de verbouwing­swerken. De kinderen hebben nu ook een schrik gepakt om te verhuizen omdat hier dieven rondlopen. Mij schrikt het niet af, integendee­l. Ik zal nog vlugger werken om sneller te kunnen verhuizen. Ik vertrouw het niet meer.”

Steun

Papa Pascal Pollaris heeft een klacht ingediend bij de politie. “Hopelijk vinden ze de daders snel. Want het is toch weer een maandloon dat zomaar verdwenen is. Dit brengt ook extra kosten met zich mee, want ik heb meteen ook een alarmsyste­em besteld.” Het valt Mira wel op hoeveel steun ze gekregen heeft van mensen. “Ik had via sociale media een melding verspreid. Die is al bijna 500 keer gedeeld. Ik heb zelfs van mensen die ik niet ken, steunbetui­gingen ontvangen via sms. Dat doet wat met me, dat had ik echt niet verwacht. Onze andere zoon Ryan Neys (9) heeft ook al voorgestel­d om zijn quad te delen. Ik wil via deze weg vooral een oproep doen aan iedereen die de kinderquad­s ergens opmerkt of te koop

De kinderen hebben nu ook een schrik gepakt om te verhuizen omdat hier dieven rondlopen

Mira GERAERTS Mama

ziet staan, om ons te contactere­n. Voor de vinder hebben wij een beloning in petto”, aldus Geraerts.

 ?? Foto HBVL
FOTO ZB ?? De blauwe quad die gestolen werd. Mira en Pascal, met twee van hun drie jongens, Ryan en Xander.
Foto HBVL FOTO ZB De blauwe quad die gestolen werd. Mira en Pascal, met twee van hun drie jongens, Ryan en Xander.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium