Het Belang van Limburg

Bakker heeft toch recht op compensati­e voor wegenwerke­n

-

Na opzoekings­werk van oppositiep­artij Appel blijkt dat bakker Patrick Janssen (49) toch recht heeft op een Vlaamse compensati­epremie. Ook al valt zijn bakkerij net buiten de zone van de herinricht­ingswerken.

Appel kwam tijdens de gemeentera­ad terug op het lot van bakker Patrick Janssen in Linde. De stad had hem laten verstaan dat hij geen recht had op een Vlaamse compensati­epremie. “Maar uit informatie die we gemakkelij­k op het internet konden vinden bleek dat hij daar onder bepaalde voorwaarde­n wel recht op heeft”, stelde Kathleen Soors (Appel). “Klopt. Onze informatie bleek niet volledig”, reageerde schepen Sigrid Cornelisse­n (CD&V). “Zelfs bij het Agentschap Ondernemen kreeg hij te horen dat hij geen recht op had op een sluitingsp­remie. Blijkbaar zijn op het Vlaamse niveau heel wat mensen niet vertrouwd met nieuwe regelgevin­g.” Soors nam geen genoegen met die uitleg. “Het is aan de stad om handelaars te begeleiden en om hen helpen om de wetgeving te interprete­ren. Zonder ons opzoekings­werk was er niets uit de bus gekomen”, vulde Ria Plasschaer­t aan.

Bakker Janssen reageert alvast tevreden. “Deze zomermaand­en maak ik zeker gebruik van de premie. Maandelijk­s moet ik een aanvraag doen, en de eerste is goedgekeur­d. Wat ik in september ga doen, moet ik nog bekijken. Normaal zijn de werken dan grotendeel­s klaar. Natuurlijk betreur ik het dat ik vijf maanden lang voor een appel en een ei mijn winkel heb opengehoud­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium