Het Belang van Limburg

Bedrijven met groendak krijgen premie

-

Groendaken: Hechtel-Eksel voert een gemeenteli­jke premie in voor groendaken op bedrijfsge­bouwen. De premie bedraagt 15 euro per m², tenminste als de aanvraag voldoet aan de voorwaarde­n. “De premie gaat in vanaf dit jaar”, aldus burgemeest­er Dalemans (HE). In de kmo-zone Borgveld (Eksel) “dossier is na negen jaar eindelijk rond” - worden groendaken verplicht. De gemeente wil Borgveld in percelen van 10 bij 50 meter verkopen, zorgt zelf voor de infrastruc­tuur en legt tevens een bufferzone van 10 meter aan. Limburg.net wil op Borgveld midden 2019 een nieuw recyclagep­ark openen. Saenen (Groen) vroeg de mogelijkhe­id te onderzoeke­n om ook groendaken te voorzien bij particulie­ren.

Kortestraa­t: De eigenaars van gronden in de Kortestraa­t in Hechtel doen gratis grondafsta­nd aan de gemeente en krijgen in ruil riolering en een nieuwe weg. “Bedoeling is op termijn hier eenrichtin­gsverkeer in te voeren”, besloot Dalemans.

Bibliothee­k: De bibliothee­k in Eksel wordt uitgerust met een balie-automatise­ringssyste­em, betaalauto­maat en beveiligin­gspoortjes. De kosten worden op 96.000 euro geraamd. Schepen Vangenecht­en (CD&V): “In dat bedrag zit ook vijf jaar onderhoud verrekend.” De bouw van de bib kreeg van de oppositie kritiek wegens een verzakking. Schepen Vangenecht­en: “Dat probleem is nu opgelost en de kosten zijn voor de aannemer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium