Het Belang van Limburg

Voetganger­s en fietsers boven op De Motten

-

Motorbende­s: De stad heeft een politiever­ordening opgesteld voor clubhuizen van motorbende­s. De burgemeest­er zal instaan voor de verlening van een vergunning aan de uitbater, na advies van de politie. Er kunnen extra voorwaarde­n worden opgelegd, zoals de installati­e van bewakingsc­amera’s of voldoende parking. “De bedoeling is ontradend te werken”, zegt Dewael.

Motten: Schepen Manet (Mobiliteit) heeft het aanvullend­e verkeersre­glement voor De Motten voorgestel­d: “Van aan de jeugdherbe­rg tot aan de gevangenis komt een zone ‘verboden parkeren’. De volledige site van De Motten wordt een zone voor voetganger­s en fietsers”

Jaarrekeni­ng: Schepen Hoogmarten­s (Financiën) legde de jaarrekeni­ng 2017 ter stemming: “De rekening sluit af met een resultaat op kasbasis van 14,9 miljoen. Er werd voor 9,2 miljoen (stadsaande­el) aan investerin­gen gedaan. De stadsschul­d bedraagt eind 2017 41,2 miljoen euro oftewel 1.329 euro per inwoner. Dit betekent dat er voor de volgende legislatuu­r voldoende financiële ruimte blijft om verder te investeren.” Oppositier­aadslid Leenders (N-VA) ziet het anders: “De volgende legislatuu­r kan ditzelfde bedrag niet uitgeven. Van de 15 miljoen ‘kasreserve’ in 2014 blijft iets meer dan 1 miljoen over.” De schepen floot hem terug: “Een jaarrekeni­ng is niet hetzelfde als een begroting. Als we niets investeren, kunnen we de schuld sterk afbouwen, maar dan staan we stil.”(diro)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium