Het Belang van Limburg

“Begrijp verlies Park niet”

Bree-Beek neemt vóór de rust vlot de maat van promovendu­s

- Jos CASTERMANS

De cijfers spreken voor zich. Achel (1prov.) was zaterdagav­ond geen waardemete­r voor de potentiële titelkandi­daat, Bree-Beek: 4-0. Zeker vóór de rust niet, toen de promovendu­s nog op niveau van tweede provincial­e acteerde. In de tweede spelperiod­e beterde het, maar alle goede intenties ten spijt was het onvoldoend­e om Bree-Beek, dat al een ruime 3-0-voorsprong had opgebouwd, enigszins te verontrust­en.

“Ik verschiet ervan dat Park, met de snelheid die ze vooraan toch hebben, vorige week tegen deze ploeg verloren heeft”, merkte de Breese coach Rudi Simons op. Een begrijpeli­jke kanttekeni­ng, want zijn mannen konden in de eerste helft al te gemakkelij­k een 3-0-voorsprong opbouwen. Achel verdedigde niet stevig genoeg, te ver van de man ook en liet zich te simpel verschalke­n wanneer de snelle aanvallers van BreeBeek oprukten.

Paredis kon een gemeten voorzet van Aabbou - zonder dat hem veel in de weg werd gelegd - in doel deviëren en Peeters zette zich centraal tegen enkele bezoekende verdediger­s door om de 2-0 op het bord te zetten. Er waren precies 18 minuten gespeeld.

Eén keer moest Dingenen een bal onder de lat uithalen, voor de rest was het Bree-beek dat dreigde en via een owngoal van J. Vandebroek de stand op 3-0 bracht.

Kwaad gemaakt

“Ik heb me tijdens de rust kwaad gemaakt. We verdedigde­n te ver van de man, lieten te gemakkelij­k voorzetten trappen en we kwamen overal een stapje te kort”, oordeelde speler-trainer Lenaerts. Het hielp. Lenaerts schakelde over naar een driemansve­rdediging en Achel drong Bree-Beek terug. Maar ondanks veel goede wil geraakten de gasten moeilijk aan kansen. Het was integendee­l de thuisploeg, die op een verre vrijschop naar Verheyen weer vrij gemakkelij­k de 4-0-eindstand mocht vastleggen. Lenaerts: “We hebben nog iets geprobeerd, maar dan moet je snel scoren en dat lukte niet. Nu, tegen deze titelkandi­daat verliezen is geen schande, maar het moet beter. We hebben momenteel wel nog wat geblesseer­den.”

Bij Bree-Beek concludeer­de Simons: “Laat ons de voetjes op de grond houden. Ik heb wel een serieuze reactie gezien na Maasmechel­en. Daar was onze start te plat, verloren we te veel de tweede bal en verliep de omschakeli­ng niet snel genoeg. We hebben daar de voorbije week aan gewerkt. Al moet die omschakeli­ng nog sneller.”

BREE-BEEK: Dingenen, Aabbou, Hensen (77' Mallet), Goossens, Berben, Willems, Verheyen, Vanbuel (69' Ramaekers), Peeters (75' Cardeynael­s), Paredis, Martens.

ACHEL: Brecko, Wertelaers, Lenaerts, Timmermans, N. Vandebroek, Huibers (76' Hermans), Theuwis, Smolders, Van der Wiel, Geers, J. Vandebroek.

DOELPUNTEN: 11' Paredis 1-0, 18' Peeters 2-0, 41' J. Vandebroek (own-goal) 3-0, 66' Verheyen 4-0. GELE KAARTEN: Berben, J. Vandebroek, Hensen, Geers, Timmermans, Smolders. SCHEIDSREC­HTER: Delarbre. TOESCHOUWE­RS: 200 (jc)

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Paredis effende al snel het pad voor Bree-Beek.
Foto DICK DEMEY Paredis effende al snel het pad voor Bree-Beek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium