Het Belang van Limburg

“Dieven met een hart” brengen hangertje van overleden baby terug

- Koen SNOEKX

GINGELOM - De inbrekers die vorige week in Gingelom een hangertje met de foto van een overleden meisje hebben gestolen, hebben berouw getoond en het waardevoll­e sieraadje teruggebra­cht. “Ze hebben het hangertje afgelopen weekend in onze brievenbus gestopt”, zegt Sabrina Bollen, de mama van het overleden meisje. “Ik ben superblij. Blijkbaar zijn er toch nog dieven met een hart.”

In de nacht van 2 op 3 september probeerden dieven in te breken in een twintigtal huizen in Jeuk en Vorsen (Gingelom). Op hun rooftocht brachten ze ook een bezoek aan de ouders van Sabrina Bollen, waar ze het juwelenkis­tje leeghaalde­n. Daarin zat een sieraad met grote emotionele waarde: een ketting met een hangertje waarin de foto van Axana zat, Sabrina’s dochtertje dat in 2002 stierf aan hersenvlie­sontstekin­g. Het meisje was amper tien maanden.

Oproep

Na de diefstal deed Sabrina een emotionele oproep in deze krant. “De diefstal van deze ketting doet ons heel veel pijn”, vertelde ze. “Hopelijk hebben de daders een hart en brengen ze de ketting terug.” Afgelopen weekend kreeg de zaak van de gestolen ketting een opmerkelij­ke wending. “Mijn ouders zagen zondagavon­d reclame in de bus steken. Toen ze de brievenbus leegmaakte­n, zagen ze tussen het papier een klein plastic zakje steken. Daarin stak het hangertje met de foto van Axana. De ketting zat er niet bij, maar we zijn al superblij dat we het hangertje terughebbe­n. Het heeft voor ons een bijzonder grote emotionele waarde. Blijkbaar zijn er dus toch nog dieven met een hart. Al blijven we het toch een beetje vreemd vinden. Door terug te keren naar ons huis liepen ze toch gevaar om gepakt te worden”, zegt Sabrina.

“Dat dieven hun buit terugbreng­en is inderdaad hoogst opmerkelij­k”, zegt korpschef Steve Provost. Van de daders is voorlopig nog geen spoor.

 ?? HBVL
Foto ?? De dieven staken het hangertje met daarop de foto van de overleden Axana afgelopen weekend in de brievenbus.
HBVL Foto De dieven staken het hangertje met daarop de foto van de overleden Axana afgelopen weekend in de brievenbus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium