Het Belang van Limburg

Na drugsdoden op Tomorrowla­nd: parket wil sneller informatie van festivals

-

BOOM - “Het parket van Antwerpen betreurt het dat het geen deftig onderzoek kon voeren naar de dealers nadat twee buitenland­se vrouwen stierven op Tomorrowla­nd. Het Openbaar Ministerie wil daarom samenzitte­n met de organisati­e en de hulpdienst­en.

Een maand na de dood van een 33-jarige Tsjechisch­e vrouw en een 26-jarige Indische vrouw op Tomorrowla­nd is duidelijk dat hun overlijden effectief drugsgerel­ateerd is. “Volgens het onderzoek van de aangesteld­e deskundige­n zijn de vrouwen overleden aan een watervergi­ftiging die onlosmakel­ijk verbonden is met xtcgebruik”, zegt parketwoor­dvoerder Stéphanie Chomé. In de afgenomen bloed- en urinestale­n vond de wetsdokter duidelijke sporen van de drug terug. Naar schatting dronken ze ook zo’n vijftien liter water in twee à drie uur tijd. De twee vrouwelijk­e slachtoffe­rs dronken zich dus letterlijk dood als gevolg van het pillen slikken. “Door het nemen van xtc wordt het hormoon vasopressi­ne aangemaakt dat een ‘watervasth­oudend’ effect heeft. Door de combinatie van drugs, het zweten door de warme temperatur­en en het dansen hebben de twee vrouwen overmatig water

gedronken.”

Media

Het onderzoek werd pas geopend nadat de media berichtten over het gerucht van twee drugsdoden op Tomorrowla­nd. Dat was pas een week na het laatste sterfgeval. “We moeten absoluut vermijden dat dit in de toekomst nog onder de radar blijft”, aldus het parket. “Als we sneller kunnen vaststelle­n dat er een oorzaak is tussen de dood en de drugs, kunnen we de herkomst misschien nog achterhale­n. Nu zullen we de dealers jammer genoeg niet voor de rechter kunnen brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium