Het Belang van Limburg

Opglabbeke­naar vindt revolver onder huis tijdens renovatiew­erken

- Zahra BOUFKER

“Dat was schrikken”, vat Romain Zadora zijn maandag samen. Tijdens renovatiew­erken aan het huis van zijn schoonzoon, dat omgebouwd wordt tot een kangoeroew­oning, vond de Opglabbeke­naar een Italiaanse halfautoma­tische revolver in de fundering van het huis. “Ik vroeg me meteen af of naar HeusdenZol­der verhuizen wel de juiste beslissing was”, lacht Romain.

De familie kocht het huis in de Dennenweg in Heusden-Zolder vorig jaar. Christof Kleynen en zijn vrouw zijn al verhuisd, en het pand wordt nu verbouwd tot een kangoeroew­oning waar ook schoonvade­r Romain Zadora gaat wonen. De Opglabbeke­naar was er gisteren alleen aan het werk toen hij de opmerkelij­ke ontdekking deed. “Ik zag een kistje onder de fundering van het huis, maar herkende niet meteen wat het zijn kon. Toen ik het opendeed, wist ik niet wat ik zag. Het was een groot wapen, halfautoma­tisch, een Italiaans model. Ja, dat was schrikken. Ik wist niet echt wat ik ervan moest denken.”

Raadsel

“Ik heb mijn schoonzoon gebeld en gevraagd om onmiddelli­jk naar huis te komen”, zegt Romain nog. “Dan hebben we de politie gebeld en die waren heel snel ter plaatse. Zij hebben het kistje meegenomen. Ik vroeg me meteen af of naar Heusden-Zolder verhuizen wel de juiste beslissing was. (lacht) De buren vallen gelukkig heel goed mee. Ons hoor je niet klagen.”

Ook schoonzoon Christof Kleynen is nog steeds onder de indaar druk. “Zoiets maak je niet snel mee, toch zeker niet in je eigen tuin. Ik moet eerlijk toegeven dat ik erg geschrokke­n was toen ik het wapen ontdekte. Ik vraag me ook al de hele dag af hoe dat wapen ooit terecht is gekomen. Volgens de buurvrouw, die al meer dan twintig jaar in de straat woont, woonden hier in de jaren tachtig politieage­nten. Dat zou een piste kunnen zijn, maar of dat klopt is voor ons een raadsel. Ik hoop vooral dat als we nog iets vinden tijdens de bouwwerken, het een koffer zal zijn met heel veel geld.” (lacht)

De lokale politie van HeusdenZol­der heeft het wapen meegenomen naar het bureau. Daar zal het veilig worden gesteld met een wapenmonit­or. Later zal de revolver vernietigd worden door een wapenbank of -winkel.

Ik hoop dat als we nog iets vinden tijdens de bouwwerken, het een koffer vol geld zal zijn

schoonzoon Christof KLEYNEN

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Romain Zadora wijst aan waar hij zijn opmerkelij­ke vondst deed: een halfautoma­tisch Italiaans geweer. “Toen ik het kistje opendeed, wist ik niet wat ik zag.”
FOTO ZAHRA BOUFKER Romain Zadora wijst aan waar hij zijn opmerkelij­ke vondst deed: een halfautoma­tisch Italiaans geweer. “Toen ik het kistje opendeed, wist ik niet wat ik zag.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium