Het Belang van Limburg

“Eén goed WK volstaat niet”

-

Heb je met grote ogen gekeken naar de nederlaag van IJsland in Zwitserlan­d?

“Ja, die 6-0 verraste ons wel. Maar we kennen IJsland goed genoeg om te weten dat ze wellicht een offday hadden.”

Had je in de Nations League niet liever tegen Engeland gespeeld dan tegen IJsland?

“Het is niet maar tegen IJsland. Daar zit al een stukje onderschat­ting in. En dan kun je zomaar op je bek gaan. Plus, we willen een heel goeie generatie zijn en dan volstaat één goed WK niet.”

Had je niet liever gewoon thuis gezeten bij je pasgeboren Ayla?

“Neen, ik kom altijd met plezier naar de nationale ploeg. Ik ben echt trots dat ik vader ben geworden. Dat geeft misschien wel een extra boost.”

Vorig seizoen bij Tottenham werd je uit de ploeg gehouden omdat je wellicht zou vertrekken. En zie, je bent weer titularis. Is dat de grootste zege in je carrière?

“Mentaal was het vorig seizoen lastig, maar ik ben er blijven voor gaan. Het voordeel was dat ik me twee maanden lang concentree­rde op het WK, een korte vakantie had en dan meteen scherp aan een korte voorbereid­ing moest beginnen. Als je zeven weken vrij hebt, ben je er wellicht meer mee bezig. Er werd vaak geschreven dat ik weg wou, maar dat was niet het geval. Ik ben heel gelukkig bij Tottenham. Na onze vakantie dacht ik: Hoofd naar beneden en keihard werken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium