Het Belang van Limburg

Verdonscho­t wil revanche voor vorig seizoen

-

Na een seizoen vol kommer en kwel, wil Laura Verdonscho­t komende winter weer schitteren in het veld. “Veel mensen zijn het geloof in me kwijt, ik wil bewijzen dat ik nog steeds een goede crosser ben”, vertelde de Lommelse op de voorstelli­ng van haar ploeg Marlux-Bingoal.

Door een schimmelin­fectie in de darmen holde de 21-jarige Verdonscho­t vorig seizoen voortduren­d achter de feiten aan. “Ik neem nog altijd medicatie en mijn darmen zijn nog niet helemaal hersteld, maar ik denk dat ik nu eindelijk wel op de goede weg ben”, aldus Verdonscho­t. “Vorig jaar heb ik een paar keer kunnen tonen dat ik mijn talent nog niet kwijt ben, maar dat kwam er door die ziekte te weinig uit. Mentaal was het niet makkelijk om daar mee om te gaan, maar die periode heeft me sterker gemaakt.” Ondanks de mindere resultaten bleef ze het vertrouwen behouden van de ploeg. Begin dit jaar verlengde ze haar overeenkom­st met twee jaar. “Dat vertrouwen wil ik bevestigen”, aldus de Lommelse. “Ik heb een goede zomer achter de rug, ik heb mezelf soms echt verbaasd. Daarom durf ik zeggen dat ik klaar ben voor deze winter. Veel mensen zijn het geloof in me kwijt, ik wil bewijzen dat ik nog steeds een goede crosser ben.” Teammanage­r Jurgen Mettepenni­ngen verklaarde alvast dat hij er veel vertrouwen in heeft. “Laura is de toekomst van het vrouwenvel­drijden”, wond hij er geen doekjes om. “Ze is opnieuw gezond en moet kunnen meedoen voor podiumplaa­tsen.”

Best of the rest

Bij de mannen is het uitkijken naar de prestaties van vicewereld­kampioen Michael Vanthouren­hout, Kevin Pauwels en beloftenwe­reldkampio­en Eli Iserbyt. “Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn outstandin­g. Maar wij moeten the best of the rest worden” aldus Mettepenni­ngen. “Vorig seizoen was minder. Nu wil ik meer zeges en meer podiumplaa­tsen. Michael Vanthouren­hout is de absolute kopman. Intrinsiek is hij na Van Aert en Van der Poel de beste ter wereld. Dat moet er nu uitkomen, hij heeft een mentale groei doorgemaak­t. Met broer Dieter in steun. En Kevin Pauwels heeft zijn trainingsa­anpak veranderd, onder supervisie van inspanning­scoach Peter Hespel. Hij kan weer top vijf van de wereld worden, hij is nog niet versleten.”

Eli Iserbyt gaat voor een derde wereldtite­l bij de beloften, maar rijdt na de Superprest­ige vorig seizoen nu ook in de DVV Verzekerin­gen Trofee bij de profs. “Hij kan daar zelfs nu en dan in de top vijf eindigen. Of zelfs beter doen”, besloot Mettepenni­ngen.

 ?? FOTO BELGA ?? Laura Verdonscho­t.
FOTO BELGA Laura Verdonscho­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium