Het Belang van Limburg

Limburgers pakken negenmaal goud

Kadetten en scholieren presteren sterk in Kessel-Lo

- Jacky STIJVEN

De Limburgse jeugd haalde op de Belgische pistekampi­oenschappe­n in Kessel-Lo een mooie medaillebu­it binnen. Zo brachten ze negen titels mee naar onze provincie.

Daarvan nam de bij Racing Tienen aangeslote­n eerstejaar­skadet Charlotte Vanlangena­ker uit Sint-Truiden er met de ongebruike­lijke combinatie polsstoksp­ringen en discuswerp­en twee van voor haar rekening. Met 3m54 doet ze niet alleen 1cm beter dan haar vorig persoonlij­k record polsstoksp­ringen, ze verstevigt daarmee ook haar vierde plaats aller tijden. Nog bij de kadetten bleef speerwerps­ter Kyana Vaes met 35m90 enkele meters onder haar pr, maar het was voldoende voor het goud. Goud ook voor Mirthe Vansimpsen, die het hinkstapsp­ringen won 11m67. Geen persoonlij­k record, daarvoor stond er te veel rugwind. Maar met geldige wind jumpte de AVT’ster ook nog naar 11m48, 42 cm verder dan haar vorige beste.

Trainingsg­enote en scholiere Margot Delbare maakte het succes van trainer Benny Mievis compleet. Zij ging in haar vijfde beurt voorbij de 11m80 van de Waalse Lucie Noël en deed met 11m87 6 cm beter dan haar vorig pr. Beau Massignai prikte haar speer naar 45m99. Bijna drie meter minder ver dan begin mei, maar ruim voldoende voor de titel.

Jongens

Bij de jongens scholieren leverde Wout Bex in de 400m horden een verwoede strijd om het goud met Benjamin Paquot. Bex, die zaterdag zijn pr al tot 54.71 opgeschroe­fd had, pushte in de finale door tot 53.30. Vier honderdste­n sneller dan Paquot. Slechts vijf Belgen deden ooit beter.

Ward Spelmans dikte in het discuswerp­en zijn pr met bijna drie meter tot 50m29 aan en bezorgde zo TACT Sint-Truiden de titel. Hij onttroont ook Jelle Denissen (47m85 in 2008) als Limburgs recordhoud­er.

Bij de kadetten blonk Ward Janssen zijn titel in de 1.500m steeple op met een sterk pr van 4.27.99. Liefst acht seconden sneller dan zijn vorige besttijd, beloond met de vijfde plaats aller tijden in België.

 ?? FOTO HBVL ?? Wout Bex is nu zesde aller tijden in de 400m horden
FOTO HBVL Wout Bex is nu zesde aller tijden in de 400m horden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium