Het Belang van Limburg

“Mijn seizoen zit erop”

Goaltjesdi­ef Michiel Goyvaerts van Heur-Tongeren likt wonden na zware knieblessu­re

- Pieter VANLOMMEL/Marc TRUYERS

Voor het exacte verdict moet Michiel Goyvaerts nog wachten op de MRI-scan, die vanavond genomen wordt, maar alles wijst erop dat de goaltjesdi­ef van Heur-Tongeren de kruisband van zijn rechterkni­e gescheurd heeft in de derby tegen Hades. “Ik ga van het slechtste uit, dan kan het alleen maar meevallen”, zucht de onfortuinl­ijke aanvaller.

Het noodlot sloeg in het begin van de tweede helft toe voor de 30-jarige Goyvaerts, toen de 0-2-eindstand al op het bord stond. “Ik probeerde van mijn tegenstrev­er weg te draaien, maar mijn rechterkni­e bleef steken, terwijl de rest van mijn been wel draaide. Ik voelde en hoorde meteen dat het ernstig was. Mijn knie kraakte bij de bewuste fase. Aanvankeli­jk voelde ik dan ook een verschrikk­elijke pijn. Pas toen ik in de ziekenwage­n een pijnstille­r kreeg, werd het iets draaglijke­r.” Een arts deed zaterdag in het ziekenhuis al de eerste vaststelli­ngen en dacht dat zowel de mediale band geraakt was als de kruisband van de knie gescheurd. “Ik zie het dus niet rooskleuri­g in”, zucht Goyvaerts. “Ik ga van het slechtste uit, dan kan het alleen maar meevallen. Als die diagnose bevestigd wordt door de MRI van vanavond, kan ik een kruis maken over mijn seizoen. Een goed moment voor een blessure als deze is er nooit, maar slechter dan dit kon echt niet: aan het begin van mijn eerste seizoen in tweede amateur…”

Carpoolen

De blessure betekent hoedanook een aderlating voor Heur-Tongeren. Vorig seizoen kroonde Goyvaerts zich met 25 doelpunten immers tot topschutte­r in het kampioenen­elftal van Steve Hoste. Voor Goyvaerts is het de eerste keer dat hij met een dergelijke blessure af te rekenen krijgt. Een geluk bij een ongeluk is dat hij als IT’er een zittende job uitoefent. “Ik ben dus niet arbeidsong­eschikt”, knikt Goyvaerts. “Maandag kon ik gelukkig van thuis uit werken. Voor de rest van de week zal ik iemand moeten zoeken die me een lift kan geven; want zelf achter het stuur kruipen is onmogelijk met mijn gehavende knie.”

Ik voelde en hoorde meteen dat het ernstig was. Mijn knie kraakte bij de bewuste fase

Michiel GOYVAERTS

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Michiel Goyvaerts: “Ik ga van het slechtste uit, dan kan het alleen maar meevallen.”
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Michiel Goyvaerts: “Ik ga van het slechtste uit, dan kan het alleen maar meevallen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium