Het Belang van Limburg

“Geen woorden voor dit verlies”

Familie en vrienden brengen laatste groet aan vermoorde Inge Verstappen

- Eddy VANDOREN

In de Sint-Ursulakerk van Lanaken is gistervoor­middag afscheid genomen van de vorige week vermoorde Inge Verstappen (55), die in de Hoenderbro­ekstraat woonde. Dat gebeurde tijdens een sobere, ingetogen plechtighe­id. “Ze wist haar ellende goed te verbergen.”

moeten hier afscheid nemen in pijnlijke omstandigh­eden”, begon pastoor Jos Vanderlee. “Inge werd ons veel te vroeg ontnomen op een gewelddadi­ge manier. Dat is zo oneerlijk en zo pijnlijk dat we machteloos staan.”

Inge Verstappen verhuisde op jonge leeftijd al van Turnhout naar Lanaken. Nagenoeg 35 jaar lang vormde ze een koppel met Rico C. (56). Meer dan een kwarteeuw woonden ze samen in de Hoenderbro­ekstraat in Lanaken.

Schrik.

Aan de kerkdeur bevestigde­n buren dat C. ontzettend bezitterig, wantrouwig en jaloers was. “Zij was altijd even vriendelij­k, ook al hadden we niet heel veel contact”, zegt een buurvrouw, die haar tranen de vrije loop laat en graag anoniem wenst te blijven. “Hij gunde Inge niks, was agressief en blafte haar voortduren­d af, waardoor ze veel schrik van hem had. Ze mocht van hem nauwelijks het huis uit. En als dat toch gebeurde, dan controleer­de hij waar ze naartoe ging. Zelfs als ze ging werken op de markt volgde hij haar om te zien of ze rechtstree­ks naar huis kwam. Dat werkte verstikken­d. In een bui van woede heeft hij haar vorig jaar nog proberen te wurgen, maar uit angst durfde ze niet naar de politie te stappen”, weet de vrouw. “Al een tijdje stond haar besluit vast om hem te verlaten. Ze wilde een nieuw leven beginnen en opnieuw gelukkig worden, maar dat gunde hij haar niet. Ze wilde het huis verkopen en had een afspraak gemaakt met een notaris. Dat is wellicht de druppel ge- weest die bij hem de emmer heeft doen overlopen. Ik snap niet waarom je iemand zou vermoorden wanneer je relatie op is? Dan moet je toch echt crapuul zijn...”

Ellende verbergen

“We delen samen in de pijn en rouw die familie, vrienden, buren en kennissen treffen”, zei pastoor Vanderlee tijdens de ingetogen plechtighe­id. “Veel te vroeg moeten we afscheid nemen van een vriendelij­ke, goedlachse vrouw. We weten dat Inge een moeilijk leven heeft gehad maar ondanks alles bleef ze een sociale, vriendelij­ke vrouw, iemand die altijd lachte en erg actief was. Als broodver“We koopster stond ze hier wekelijks op de markt, recht tegenover de kerk... Neen, voor dit verlies hebben we geen woorden. We begrijpen het niet. Dit is zo onrechtvaa­rdig en oneerlijk. Haar vergeten, willen we niet.”

Een man die haar kende van de wekelijkse markt in Bilzen, was speciaal gekomen om een laatste groet te brengen. “Toen ik haar foto in de krant zag staan en las wat er met haar gebeurd was, kreeg ik het koud. Ik kocht wekelijks mijn brood bij haar. Ze was altijd goedlachs, opgewekt en vriendelij­k, ook al leefde ze blijkbaar in een hel. Die ellende wist ze dus goed te verbergen. Ja, ik ga haar missen.”

 ??  ??
 ?? FOTO EVA ?? Gisteren werd afscheid genomen van Inge Verstappen in de Sint-Ursulakerk in Lanaken.
FOTO EVA Gisteren werd afscheid genomen van Inge Verstappen in de Sint-Ursulakerk in Lanaken.
 ?? FOTO HBVL ?? Inge Verstappen werd vorige week vermoord.
FOTO HBVL Inge Verstappen werd vorige week vermoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium