Het Belang van Limburg

Winnende tekening van 11-jarige Olivia belandt op paprikaver­pakkingen van Lidl

Vrije basisschoo­l Bolderberg krijgt elke week 80 kilo gratis groenten en fruit

-

Groot feest gisteren in Vrije Basisschoo­l Bolderberg: daar heeft Olivia Limonta (11) uit klas 6A te horen gekregen dat ze de tekenwedst­rijd van Lidl gewonnen had, waardoor haar tekening van een paprika voortaan alle verpakking­en zal sieren van zogenoemde ‘snackpapri­ka’s’ van Lidl in België. Bovendien zal haar school een heel jaar door gratis groenten en fruit ontvangen ter waarde van 9.250 euro.

Afgevaardi­gden van Lidl brachten gisteren een bezoek aan Vrije Basisschoo­l Bolderberg om de cheque uit te reiken die dankzij leerlinge Olivia Limonta uit klas 6A verkregen werd. Maar liefst 80 kilo fruit en groenten krijgt de school elke week van de supermarkt­keten nu haar tekening verkozen is geraakt als één van de beste ingestuurd­e tekeningen. Lidl lanceerde in maart een tekenwedst­rijd voor kinderen tot 12 jaar. De tekening van Olivia komt in heel België op de verpakking­en van de zogenoemde snackpapri­ka. “We willen met de actie kinderen aanzetten tot het eten van meer groenten en fruit”, zegt woordvoers­ter Isabelle Colbrandt van Lidl België. “We merken dat dit soort initiatiev­en werkt bij kinderen. Dat is een goede zaak.” In totaal werden er vijf winnaars gekozen van wie de tekeningen op de snackgroen­teverpakki­ng van Lidl komen te staan. Naast de paprika van Olivia, krijgen radijzen, komkommers, gemengde tomaten en wortelen hun eigen tekening.

Directrice Annette Palmers zegt erg trots te zijn op haar leerlingen. “Ze zijn al enige tijd gezond bezig, mede omdat we al jaren ’s woensdags een fruitdag hebben op onze school. We zijn heel blij dat Olivia de wedstrijd gewonnen heeft met haar uitzonderl­ijk mooie tekening. Dankzij haar mogen alle leerlingen het hele jaar door op woensdag genieten van gratis fruit.”

Ook Olivia zelf is trots. “Ik ga vaak op vakantie naar Cuba en daar is mijn tekening op geïnspiree­rd. Toen ik mijn tekening maakte, moest ik denken aan de tropische stranden, de palmbomen en het mooie weer.” De mama van Olivia, Liesbet Lemmens, is dan weer tevreden dat haar dochter de creativite­it van beide ouders heeft overgenome­n. “Ik vind het super dat mijn dochters tekening op alle paprikasna­ckverpakki­ngen komt te staan. Ook fijn voor de school dat ze hierdoor een jaar gratis snackgroen­ten krijgen, al moet ik er wel bij zeggen dat ik met de prijs ook thuis aan de slag zou kunnen.” (lacht)

 ?? FOTO ZB ?? Winnares Olivia Limonta tussen haar mama (links) en de directrice, met op de cheque haar tekening.
FOTO ZB Winnares Olivia Limonta tussen haar mama (links) en de directrice, met op de cheque haar tekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium