Het Belang van Limburg

“Filerecord­s beantwoord­en we met recordinve­steringen”

-

BRUSSEL - “De filerecord­s worden beantwoord met recordinve­steringen.” Dat zei Vlaams ministerpr­esident Geert Bourgeois (N-VA) gisteravon­d in zijn

toespraak voor Voka.

Om mensen te overtuigen om de auto vaker te laten staan, zijn volgens Voka “meer en betere” investerin­gen nodig in het openbaar vervoer en in fietspaden. Wie toch de auto moet nemen, moet dat filevrij kunnen doen. De werkgevers­organisati­e herhaalt ook haar pleidooi voor de invoering van rekeningri­jden. Daarbij betaalt de bestuurder naargelang het aantal kilometers dat hij aflegt.

In zijn toespraak wees Geert Bourgeois op de “ongeloofli­jke budgetten” die zijn regering vrijmaakt. Zo stegen de beleidskre­dieten voor Mobiliteit en Openbare Werken van 3 miljard euro per jaar in 2014 naar 3,7 miljard in 2017. Voor fietsinves­teringen is dit jaar een recordbedr­ag van 110 miljoen voorzien en met ruim één miljard was het investerin­gsbudget van De Lijn volgens Bourgeois nooit hoger. Hij wees ook de ondernemer­s op hun verantwoor­delijkheid: “Ik vraag het bedrijfsle­ven om de drempels voor fietsgebru­ik maximaal te verlagen door douches, fietsstall­ingen en kleedkamer­s te realiseren, flexibele werkuren en telewerken mogelijk te maken, en deelfietse­n of bedrijfsfi­etsen ter beschikkin­g te stellen.”

 ?? Foto ISO ?? Geert Bourgeois vraag het bedrijfsle­ven om fietsgebru­ik te promoten bij werknemers.
Foto ISO Geert Bourgeois vraag het bedrijfsle­ven om fietsgebru­ik te promoten bij werknemers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium