Het Belang van Limburg

“Ik riep no, no, no! Maar toen heeft hij me besprongen”

Vrouw beschuldig­t Ronaldo van verkrachti­ng

- Pieter HUYBERECHT­S

LAS VEGAS - Jarenlang kreeg de verkrachte­r van de Amerikaans­e Kathryn Mayorga (34) de naam “X”. Nu blijkt dat de Portugese stervoetba­ller Cristiano Ronaldo (33) de man is die haar in 2009 misbruikt zou hebben. Uit geheime documenten blijkt dat Ronaldo de feiten impliciet toegeeft.”

Kathryn Mayorga heeft naar eigen zeggen negen jaar geworsteld met depressies en posttrauma­tische stress. Pas nu, zo vertelt ze aan het Duitse weekblad Der Spiegel, is ze mentaal klaar om met haar verhaal naar buiten te treden. Tegelijk dient ze officieel een klacht in tegen de voetbalste­r van Juventus Turijn. Een jaar geleden was het weekblad in het bezit gekomen van geheime documenten van advocaten. Daarin is sprake van geheime ontmoeting­en tussen de twee kampen. En ook dat Ronaldo op 12 januari 2010 na het onderteken­en van een geheime clausule 324.000 euro op tafel legde om Mayorga’s stilzwijge­n af te kopen. Nu ze alsnog een klacht heeft ingediend, ziet de Amerikaans­e geen reden om te zwijgen. “Ik ben nooit opgehouden hem én mezelf aan te klagen. Hem om wat hij heeft gedaan, mezelf omdat ik die overeenkom­st onderteken­de.”

Engerd

Mayorga beschrijft hoe ze in juni 2009 tijdens een vakantie in de VS door Ronaldo misbruikt werd. Het is de zomer van zijn transfer van Manchester United naar Real Madrid, toen met 94 miljoen euro de duurste ooit. Op 12 juni kruisen de twee elkaar in een nachtclub, en na het uitwissele­n van nummers ook in appartemen­t 57306 van het Palms-Hotel in Las Vegas. Een deel van het gezelschap belandt in de jacuzzi, waar-

na Ronaldo haar zwemkledin­g aanbiedt. “Toen ik naar de badkamer trok om me om te kleden, kwam Ronaldo binnen. Met zijn geslacht uit de broek. Hij wilde dat ik zijn penis aanraakte. Hij smeekte: ‘Het is maar voor dertig seconden’. Ik zei nee. Waarop hij zei dat ik zijn penis in de mond moest nemen. Wat een idioot! Is dit een grap, dacht ik. Die kerel is zo beroemd en ziet er zo goed uit, en toch is hij zo’n engerd.” Ronaldo zou daarop gezegd hebben dat hij haar zou laten gaan in ruil voor een kus. “Hij heeft me overal aangeraakt, wilde me overal kussen. Ik heb hem weggeduwd, zei weer nee.” Waarop Ronaldo haar ondergoed uittrok en agressief werd. “Ik heb nog geprobeerd met beide handen mijn vagina te beschermen. Dan is hij op mij gesprongen. Ik heb nog no, no, no geroepen, maar hij heeft me minutenlan­g anaal verkracht.”

Gedeelteli­jke bekentenis

Een dag later doet ze aangifte bij de politie, zonder Ronaldo te noemen. Het is de start van maanden geheime onderhande­lingen. Ronaldo, zijn schoonbroe­r en neef – ook present die nacht – moeten een lijst met honderd vragen invullen. Er circuleren volgens Der Spiegel meerdere versies van Ronaldo’s antwoorden. In de eerste versie spreekt hij van seks met wederzijds­e toestemmin­g en zegt hij geen signalen te hebben opgevangen dat ze niet akkoord ging. Later bekent hij wel deels: “Ze heeft meermaals neen en stop gezegd. Het klopt dat ik haar langs achteren binnendron­g. Het heeft vijf à zeven minuten geduurd. Ze zei dat ze het niet wilde, maar ze heeft zich beschikbaa­r gehouden. Achteraf heb ik me verontschu­ldigd.” Ronaldo zegt nog dat Mayorga achteraf klaagde dat hij haar had gedwongen tot seks. Hij gaf nog aan “voor 99 procent een goed man te zijn”.

De topvoetbal­ler heeft altijd zedig gezwegen over deze zaak. Dat deed hij ook vrijdag. De kans is niet onbestaand­e dat de VS op een dag om zijn uitleverin­g vragen.

 ??  ?? Cristiano Ronaldo ontmoette Kathryn Mayorga in een nachtclub in Las Vegas, in 2009.
Cristiano Ronaldo ontmoette Kathryn Mayorga in een nachtclub in Las Vegas, in 2009.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium