Het Belang van Limburg

GLS investeert 20 miljoen in depot in Tongeren

Op termijn 150 extra jobs mogelijk

- Dirk ROUFFLAER

TONGEREN - De logistieke dienstverl­ener GLS investeert 20 miljoen euro in de bouw van een nieuw depot in Tongeren voor de verwerking van pakket- en vrachtzend­ingen. Het depot zou in het najaar van 2019 klaar moeten zijn voor gebruik. Er zullen meer dan 300 mensen werken. Binnen vijf jaar kunnen er mogelijk 150 jobs bijkomen.

De nieuwe vestiging van GLS zal twee gebouwen omvatten op een terrein van ongeveer 60.000 m2. Er zullen meer dan 300 mensen – medewerker­s en chauffeurs van transportp­artners – actief zijn, die gezamenlij­k zowat 30.000 pakketten en 2.500 paletten per dag zullen verwerken. Het nieuwe depot vervangt twee kleinere, verouderde vestiginge­n. Die depots, in Hasselt en Luik, zullen eind volgend jaar de deuren sluiten. “Met Tongeren wordt onze capaciteit in en voor de provincies Limburg en Luik aanzienlij­k vergroot”, zegt Luc De Schrijver, managing director GLS Belux. “Daarnaast plannen we in de toekomst het depot als gateway naar Duitsland en Oost-Europa te laten fungeren. Mocht het verzendvol­ume nog verder toenemen, dan kan er op deze locatie moeiteloos uitgebreid worden. Binnen een vijftal jaar zouden er dan 150 jobs bijkomen.”

Vergunning

De bouwvergun­ning is binnen. Het bestaande gebouw wordt eerdaags gesloopt. Dan volgen de archeologi­sche opgravinge­n, ook onder het bestaande complex. “Dit wordt ons zesde gebouw in België in vijf jaar,” omschrijft De Schrijver de ambities van GLS. Het bedrijvent­errein TongerenOo­st van 180 hectare kent intussen een bezetting van 98 procent. Volgens burgemeest­er Patrick Dewael (Open Vld) is dat onder meer te danken aan “de centrale ligging in de Euregio, de nabijheid van de luchthaven­s van Luik en Maastricht en de rechtstree­kse aansluitin­g op de E313”. General Logistics Systems (GLS) werd in 1999 in Duitsland opgericht als dochterond­erneming van de Engelse Royal Mail Group. Ondertusse­n is GLS Group aanwezig in 41 Europese landen en acht Amerikaans­e staten, goed voor een omzet van 2,9 miljard euro. Dagelijks worden circa 18.000 medewerker­s en zo’n 30.000 voertuigen ingezet. Momenteel beschikt GLS over twaalf depots in België. De ondernemin­g verwerkt de verzending van pakketten, paletten en expressopd­rachten voor meer dan 5.000 zakelijke klanten, terwijl ook particulie­ren en kmo’s pakketten kunnen versturen en ophalen via zo’n 600 ParcelShop­s.

We willen dit distributi­ecentrum laten uitgroeien tot de ‘gateway’ naar Duitsland en Oost-Europa

Luc DE SCHRIJVER managing director GLS Belux

 ?? FOTO DIRO ?? Luc De Schrijver, managing Director van GLS Belux (midden), met Martine Lemaire en Antonio Nicoletti, de toekomstig­e managers van het GLS-depot in Tongeren.
FOTO DIRO Luc De Schrijver, managing Director van GLS Belux (midden), met Martine Lemaire en Antonio Nicoletti, de toekomstig­e managers van het GLS-depot in Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium